Οι γυναίκες στην Αγγλία εγκαταλείπουν τις εκκλησίες για την μαγεία (Wicca)


Ρεπορτάζ από την Μ. Βρετανία υποστηρίζει ότι,τις δύο τελευταίες δεκαετίες, περισσότερες από 50.000 γυναίκες κάθε χρόνο εγκαταλείπουν τις χριστιανικές εκκλησίες, διότι θεωρούν ότι η εκκλησία δεν έχει σχέση με τη ζωή τους.


Η αναφορά λέει ότι τις νέες γυναίκες τις προσελκύει η ειδωλολατρική θρησκεία, η λεγόμενη Wicca, όπου οι γυναίκες διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο, ενώ η δημοτικότητα της επανεμφανιζόμενης ειδωλολατρικής θρησκείας έχει αυξηθεί κατακόρυφα, μέσα από την θετική εικόνα με την οποία την παρουσιάζουν κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικές εκπομπές και βιβλία.

Η μελέτη αυτή έρχεται σε μία χρονική στιγμή όπου συνεχίζεται η αντιπαράθεση στις διάφορες χριστιανικές ομολογίες, σχετικά με το ρόλο των γυναικών. (Βλέπε και πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτη Ιωαννουπόλεως & Πραιτωρίας)

Τον περασμένο μήνα το διοικητικό συμβούλιο της Εκκλησίας της Αγγλίας ψήφισε να επιτρέπουν στις γυναίκες να γίνουν επίσκοποι, την ώρα που «συντηρητικοί» επίσκοποι έχουν προειδοποιήσει ότι εκατοντάδες κληρικοί και ενορίες θα αποχωρήσουν αν η κίνηση αυτή προχωρήσει όπως έχει προγραμματιστεί.

Η συντάκτρια της έκθεσης, Δρ Kristin Aune, κοινωνιολόγος του Πανεπιστημίου του Ντέρμπι, δήλωσε: «Με λίγα λόγια, οι γυναίκες εγκαταλείπουν την εκκλησία.

«Λόγω δίνεται έμφαση στον ηγετικό ρόλο των γυναικών, οι νέες γυναίκες προσελκύονται από την θρησκεία της Wicca, η οποία έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μέσα από αμερικάνικη την τηλεοπτική σειρά ‘BUFFY THE VAMPIRE SLAYER’.

«Οι νέες γυναίκες μιλάνε για την αξία της ‘ισότητας’ και εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους για τις κατεστημένες ιεραρχίες και την προσκόληση στην παράδοση, ζητήματα που θεωρούν ότι είναι αναπόσπαστα με την εκκλησία.

Η έρευνα αυτή, που δημοσιεύθηκε σε ένα νέο βιβλίο που ονομάζεται ‘Γυναίκες και Θρησκεία στη Δύση’, αναφέρει μια απογραφή που έγινε στην Εκκλησία της Αγγλίας, η οποία αποκάλυψε ότι έχουν εγκαταλείψει την εκκλησία πάνω από ένα εκατομμύριο γυναίκες από το 1989.

Κατά την τελευταία δεκαετία, όπως ισχυρίζεται η έρευνα, το ποσοστό των γυναικών που εγκαταλείπουν τις εκκλησίες είναι διπλάσιο από αυτό των ανδρών.


Επιπλέον, σύμφωνα με την απογραφή τα αγόρια εφηβικής ηλικίας υπερτερούν αριθμητικά από τα κορίτσια για πρώτη φορά.

Πηγή: http://www.prophecynewsheadlines.com/2008/08/25/uk-women-leaving-church-for-witchcraft-wicca/

Σχετικά με την Wicca.

Ο όρος “Wicca” πιστεύεται ότι αποτελεί αρχαία εκδοχή της λέξης “Witchcraft” (Μαγεία). Οι οπαδοί βέβαια, της Wicca υποστηρίζουν ότι δεν εξασκούν μαγεία «με σκοπό το κακό του ανθρώπου». Σύμφωνα με τους ίδιους ο βασικός κανόνας για την Wicca είναι “Εφόσον δεν βλάπτεις κανένα, κάνε αυτό που θέλεις”.

Ως ‘Wicca’ αναφερεται τη σύγχρονη νεο-παγανιστική θρησκεία, η οποία βασίζεται στην λατρεία της ‘Φύσης’ σαν ιερή και έχει τις ρίζες της σε μη χριστιανικές και προ-χριστιανικές θρησκείες της Ευρώπης.

Σαν φιλοσοφία αλλά και πρακτική μαγεία είναι κράμα των προχριστιανικών θρησκειών και τελετουργικών της Ευρώπης με έντονες επιρροές από την αρχαία Ελληνική, την Κέλτικη και Σαξονική θρησκεία. Πρωταρχική υπέρτατη δύναμη κατά τους wiccan είναι η Φύση η οποία εκφράζεται μέσα από τον «θεό» και την «θεά» που προσλαμβάνουν συχνά την μορφή από το αρχαίο Ελληνικό πάνθεο.

Στις τελετές Wicca χρησιμοποιούνται διάφορα σύμβολα, φυσικά κεριά μέλισσας, sticks βοτάνων για τον εξαγνισμό και προστασία του χώρου, φυλαχτά είτε σε μορφή κοσμημάτων, κρυστάλλων ή χειροποιήτων αρχαίων συμβόλων κλπ.

Το 2003, ο αγγλικανός ιερέας και υπεύθυνος επικοινωνίας της επισκοπής της Οξφόρδης, Richard Thomas, πέρασε ένα τρίμηνο συναντώντας μέλη της Wicca, και παρακολουθώντας τις τελετουργίες τους. Το γεγονός, συνέβη στα πλαίσια του μεταπτυχιακού του ιερέα, και μάλιστα με τη χρηματοδότηση του Αρχιεπισκόπου του Canterbury! Τα συμπεράσματά του; Πως η χριστιανική κοινότητα πρέπει να κατανοήσει καλύτερα τη Wicca, και πως για να γίνει ένας διάλογος, πρέπει η χριστιανική πλευρά να προσέλθει με ταπεινότητα, και όχι από «θέση ισχύος»…

Να θυμήσουμε ότι ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ Ρόουαν Ουΐλλιαμς, τον Αύγουστο του 2002, δυο μόλις μήνες πριν από την επίσημη ανάληψη των νέων καθηκόντων του ως Αρχιεπίσκοπος, με μία κίνηση που προκάλεσε «θύελλα διαμαρτυριών», έγινε επίτιμο μέλος της «Αδελφότητας των Δρυίδων της Ούαλλίας» σε μια μεγάλη τελετή στο Σαίντ Νταίηβιτς της Ούαλλίας!!! «Εχρίσθη» Δρυϊδης-Βάρδος από τον Αρχιδρυΐδη της Βρετανίας Δρα Ρόμπυν Λιούζ.

Πηγή ‘Κοκκινος Ουρανός’

Advertisements

Ένα Σχόλιο

 1. Μα φυσικά και εγκαταλείπουν τις εκκλησίες, γιατί πολύ απλά οι εκκλησίες αυτές είναι αιρετικές [είναι χριστιανοί μόνο στο όνομα] και δεν έχουν την χάρη του τριαδικού Θεού, την οποία έχει η Μία Αγία Καθολική (αυτής που αφορά σε όλη την οικουμένη) και Αποστολική Εκκλησία, που είναι η Ορθοδοξία, γιατί κράτησε την πίστη ανόθευτη και απαράλλαχτη από την εποχή των Αποστόλων έως σήμερα.
  Έτσι, αυτοί οι ταλαίπωροι άνθρωποι, στην ουσία, δεν βίωσαν τον Θεό και δεν βρήκαν λύση στα υπαρξιακά τους προβλήματα, δεν θεραπεύτηκαν από την νόσο της θρησκείας, για αυτό και πήγαν σε άλλη θρησκεία, φανερά σατανιστική, μπας και βρούνε έννοια υπάρξεως και προορισμού.

  Ας ευχηθούμε να ξεμπλέξουν αυτές οι γυναίκες από τα ωύχια της wicca και οι Αγγλικανοί και όλοι οι αιρετικοί να επιστρέψουν στην Ορθόδοξη πίστη, για να μην αποτελούν αφορμή για προσφυγή στην μαγεία.

  Καλή Ανάσταση,
  Νικόλαος Αγγελίδης
  Θεσσαλονίκη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Heritage Imaging Manchester

Heritage Imaging at The John Rylands Library

Shaolingreece

Ομάδα μελέτης ιστορικών πολεμικών τεχνών

Αντέχουμε...

για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα μας!

ΑΒΕΡΩΦ

Διαδικτυακό Θωρηκτό

ΘΡΑΚΗ

Μυθολογικά, Ἀρχαιολογικά, Ἱστορικὰ & Λαογραφικὰ γιὰ τὴν Θράκη.

A Reader's Guide to Orthodox Icons

Feeble words about powerful images

The History of Byzantium

A podcast telling the story of the Roman Empire from 476 AD to 1453

Χείλων

Ιστολόγιο Κλασσικών & Φυσικών Επιστημών

Hans Talhoffer

A Historical Martial Arts blog by Jens P. Kleinau

Photografia

A slice of life.

Forgotten Films

A look at the movies forgotten by time

mediaevalmusings

1,000 years of history in blog-sized bites.

Delving into History ® _ Periklis Deligiannis

Περικλής Δεληγιάννης - Ιστορικές Αναδιφήσεις®

Chelsea Pierce

museology and the arts

Cultural Life

Life, culture, travel, books, movies, linguistics...

Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών

Εκπαίδευση στη χρήση αρχαίας, μεσαιωνικής και αναγεννησιακής σπαθασκίας, καθώς και εκπαίδευση στο μοντέρνο άθλημα της ξιφασκίας.

Αρέσει σε %d bloggers: