Η αλήθεια για τους Πεφωτισμένους (Illuminati)


Θα ξεκινήσω αυτό το άρθρο με μια ιδιότυπη παραδοχή: οι συνομωσίες αποτελούν μέρος της καθημερινότητας του κάθε ενός από εμάς. Όλοι μας, ανεξαιρέτως, έχουμε συνωμοτήσει μια φορά τουλάχιστον στη ζωή μας και η πλειοψηφία των ανθρώπων συνωμοτεί τόσο συχνά που πλέον έχει σταματήσει να το αντιλαμβάνεται. Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, ίσως αναρωτηθείτε. Η απάντηση βρίσκεται στον ίδιο τον ορισμό της λέξης «συνομωσία»: η μυστική συμφωνία μεταξύ δύο ή περισσοτέρων ανθρώπων για την πραγματοποίηση (ή μη) κάποιας ενέργειας.

Η ενέργεια αυτή συνήθως έχει έναν παράνομο και ενδεχομένως ανήθικο χαρακτήρα και αποσκοπεί σε προσωπικό όφελος των συμμετεχόντων εις βάρος κάποιου τρίτου, ο οποίος βέβαια αγνοεί τόσο το σχέδιο όσο και τις προθέσεις των σχεδιαστών της συνομωσίας. Με άλλα λόγια, πολλές απλές και καθημερινές πράξεις μπορούν να χαρακτηρισθούν ως συνομωσίες: από την συμφωνία δύο μαθητών να αντιγράψουν σε κάποιο σχολικό διαγώνισμα, εως την «κάλυψη» που παρέχει μια γυναίκα στη φίλη της που απατά το σύζυγο της, όταν εκείνος της τηλεφωνεί υποψιασμένος ότι κάτι δεν πάει καλά.

Φυσικά, οι προαναφερθείσες «συνομωσίες» είναι τόσο μικρές που δεν αποτελούν καν αντικείμενο έρευνας, εκτός βέβαια αν μιλάμε για τον απατημένο σύζυγο! Το ζήτημα είναι το μέγεθος: όσο μεγαλύτερη, σατανικότερη και πολυπλοκότερη η συνομωσία, τόσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον προκαλεί στους κύκλους των συνομωσιολόγων και όχι μόνο. Και λέω όχι μόνο γιατί αν ο σχεδιασμός μικρών και καθημερινών συνομωσιών είναι μια από τις πιο συνηθισμένες ενασχολήσεις μας, η συνομωσιολογία είναι αναμφισβήτητα το εθνικό μας σπορ, μετά το ποδόσφαιρο. Αναρωτηθείτε απλά πόσες συνομωσίες ακούσατε ή σχολιάσατε πρόσφατα, σε «πηγαδάκια» κάθε είδους.

Το πάθος των λαών με τη συνομωσιολογία γίνεται ευκόλως κατανοητό αν σκεφτεί κανείς ότι δεν υπάρχει μεγάλο ιστορικό γεγονός που να έλαβε χώρα τα τελευταία 50 χρόνια (και όχι μόνο) και να μην είναι συνυφασμένο στο νου του κόσμου με κάποια συνομωσία. Ποιο να πρωτοθυμηθεί κανείς; Την πρώτη προσσελήνωση που κάποιοι υποστηρίζουν ότι δε συνέβη ποτέ; Τη δολοφονία του J.F Kennedy που συζητιέται ακόμη και σήμερα; Τον τραγικό θάνατο της πριγκίπισσας Diana που ορισμένοι χαρακτηρίζουν δολοφονία. Αν θέλετε να αναφερθούμε και σε «εγχώρια» παραδείγματα, δε χρειάζεται να ψάξουμε σε τόμους ιστορικών βιβλίων για να βρούμε κάποιο από αυτά. Αλήθεια, ποιος δε θυμάται την περίφημη «ασύμμετρη απειλή» δια στόματος του τότε Υπουργού Δημοσίας Τάξης , που πυροδότησε μια άνευ προηγουμένου συνομωσιολογία σε κάθε γωνιά της χώρας για το ποιος ή ποιοι προκάλεσαν τις καταστροφικές πυρκαγιές;

Το πάθος αυτό του κόσμου με την συνωμοσιολογία δεν πέρασε απαρατήρητο από το άγρυπνο μάτι του Hollywood, που πάντα αναζητεί νέες πηγές έμπνευσης (και εσόδων). Ήδη από το 1962, το εξαιρετικό The Manchurian Candidate καθηλώνει τους θεατές στις σκοτεινές αίθουσες, όπως και τα Seven Days in May (1964) και Three Days of the Condor (1975). Στη δεκαετία του 80, το κινηματογραφικό είδος των συνομωσιολογικών θρίλερ παρακμάζει στη σκιά των Blockbusters. Στη δεκαετία του 90 όμως, με τη διάδοση του Διαδικτύου οι πάντες αποκτούν πρόσβαση σε ένα χείμαρρο πληροφοριών. Αποτέλεσμα αυτού, η ανάπτυξη και διάδοση εκατοντάδων θεωριών συνομωσίας που εμπλέκουν κυριολεκτικά το μισό πλανήτη. Ακολουθούν τα X-Files, και τα 90s χαρακτηρίζονται -όχι άδικα- ως «Η δεκαετία της Συνομωσιολογίας»

Στη δεκαετία που διανύουμε, μια συγκεκριμένη ταινία τάραξε τα νερά και προκάλεσε ατελείωτες συζητήσεις, όχι τόσο για την καλλιτεχνική της αξία αλλά για το αμφιλεγόμενο περιεχόμενο της. Πρόκειται φυσικά για τον περίφημο Κώδικα Da Vinci (2006), την κινηματογραφική μεταφορά του best-seller, The Da Vinci Code, συγγραφέας του οποίου είναι ο Αμερικανός Dan Brown. Βιβλίο και ταινία πραγματεύονται την αποκάλυψη της μεγαλύτερης συνομωσίας όλων των εποχών, ότι δηλαδή ο Χριστός όχι μόνο ήταν παντρεμένος, αλλά είχε και απογόνους.

Παρά τον -κατά τη γνώμη μου- υπερεκτιμημένο χαρακτήρα τόσο της ταινίας όσο και του βιβλίου, το Hollywood βρήκε στο πρόσωπο του Dan Brown μια φλέβα χρυσού που θα μπορούσε να αποφέρει στην κινηματογραφική βιομηχανία τεράστια κέρδη. Πράγματι, ο Κώδικας Da Vinci σημείωσε εισπράξεις άνω των 700.000.000 δολαρίων παγκοσμίως. Φυσικά, ο Brown μετά την τεράστια επιτυχία του Κώδικα, είχε άλλον έναν άσο στο μανίκι… Ο λόγος για το Angels and Demons, ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε τρία χρόνια πριν τον Κώδικα Da Vinci και η κινηματογραφική του εκδοχή βγήκε στις ελληνικές αίθουσες στα μέσα Μαίου του 2009.

Το βιβλίο (που κυκλοφόρησε στα ελληνικά με τον τίτλο «Illuminati – Οι Πεφωτισμένοι) αφηγείται τις περιπέτειες του συμβολόγου του Harvard, Robert Langdon, που προσπαθεί να εμποδίσει την καταστροφή του Βατικανού από μια θρυλική μυστική αδελφότητα: τους Illuminati.

Illuminati… Ο όρος ακούγεται ιδιαίτερα γνώριμος, ακόμα και αν δεν έχετε ασχοληθεί ποτέ με συνομωσίες. Πολλά έχουν ακουστεί στο παρελθόν για αυτή την μυστική αδελφότητα, η φήμη της οποίας έχει φτάσει στα πέρατα του κόσμου. Οι περισσότεροι συνομωσιολόγοι θεωρούν πως οι Illuminati ελέγχουν σχεδόν τα πάντα σήμερα: από τις μυστικές υπηρεσίες όλων των χωρών, μέχρι τις τράπεζες και τις κυβερνήσεις κάθε χώρας. Τι πραγματικά συμβαίνει όμως;

Οι Illuminati που υπήρχαν πριν τους… Illuminati!

Αν και μυστικές αδελφότητες με το όνομα Illuminati εμφανίζονται κατά κύριο λόγο τους τελευταίους τρεις αιώνες, υπάρχουν αναφορές για ομάδες «Πεφωτισμένων» αρκετά νωρίτερα. Στη συνέχεια θα δούμε ορισμένες από αυτές, αν και πρέπει να τονιστεί πως οι αδελφότητες αυτές συνδέονται με τους Illuminati των συνομωσιολόγων μόνο λόγω ονόματος, αφού ιδεολογικά διαφέρουν ριζικά.

Κατά τη διάρκεια του 15ου αιώνα, εμφανίζονται στην Ισπανία οι οπαδοί μιας μυστικιστικής Χριστιανικής σέκτας που αυτοαποκαλούνται Alumbrados, δηλαδή Πεφωτισμένοι. Οι πεποιθήσεις της συγκεκριμένης σέκτας είναι ενδιαφέρουσες και άξιες αναφοράς: Οι Alumbrados πίστευαν ότι μπορούν με τον μυστικισμό να φτάσουν στην τελειότητα και να επικοινωνήσουν με το Θεό. Απέρριπταν ως «περιττή» κάθε είδους εκκλησιαστική λατρεία, συμπεριλαμβανομένων και των Μυστηρίων, ενώ δεν ήταν λίγα τα μέλη της οργάνωσης που υποστήριζαν ότι έβλεπαν οράματα. Φυσικά, οι ισχυρισμοί αυτοί τράβηξαν το ενδιαφέρον της Ισπανικής Ιεράς Εξέτασης και από το 1529 και έπειτα η σέκτα διώκεται ανηλεώς.

Alumbrados

Alumbrados

Το 1623 μέλη των Alumbrados φθάνουν στην Γαλλία από τη Σεβίλλη και προσπαθούν να προσηλυτίσουν νέους οπαδούς. Περιέργως τα καταφέρνουν όταν ο εφημέριος του ναού του Αγίου Γεωργίου της Roye , στη Βόρεια Γαλλία, Pierre Guerin, εισχωρεί στις τάξεις τους. Οι Γάλλοι Πεφωτισμένοι γίνονται γνωστοί αρχικά ως Illumines («Πεφωτισμένοι» στα Γαλλικά) και στη συνέχεια καλούνται Guerinets από το όνομα του νέου ηγέτη τους. Οι Guerinets βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στις επαρχίες Picardy και Flanders, όπου και προσηλυτίζουν αρκετά νέα μέλη. Η δράση τους όμως τελειώνει άδοξα γύρω στα 1635, μετά από μια σειρά διωγμών εναντίον τους.

Τον 16ο αιώνα μια ακόμα οργάνωση «Πεφωτισμένων» εμφανίζεται στην πιο απίθανη τοποθεσία που θα περίμενε κανείς: τα βουνά του… Αφγανιστάν! Ο λόγος για τους Roshaniya, που ιδρύθηκαν από τον Ινδό Bayazid Ansari γύρω στο 1560. Η σέκτα είχε αρχικά έναν θρησκευτικό χαρακτήρα, με τους οπαδούς του Ansari να λατρεύουν το «Υπέρτατο Ον», το οποίο μπορούσε να τους χαρίσει τη Φώτιση. Απέρριπταν όλες τις θρησκείες ως λανθασμένες, ενώ θεωρούσαν πως όφειλαν να υπακούν μόνο τους ανώτερους τους στο τάγμα και όχι κάποιον μονάρχη. Ανέπτυξαν μάλιστα και τεχνικές για να αναγνωρίζονται τα μέλη του τάγματος μεταξύ τους, χρησιμοποιώντας μια σειρά χειρονομιών και κινήσεων του σώματος.

Η ιδεολογία της σέκτας μετέτρεψε σταδιακά το χαρακτήρα της από αμιγώς θρησκευτικό σε στρατιωτικό-πολιτικό. Όλα τα μέλη εκπαιδεύονταν στη χρήση όπλων και στις τέχνες του πολέμου ενώ άρχισαν να κυνηγούν με μίσος όσους δεν άνηκαν στο τάγμα. Χαρακτηριστικός είναι ο όρκος που έδιναν οι νεόφυτοι του Τάγματος: «Ορκίζομαι συνεχή σιωπή, πίστη, αφοσίωση και πλήρη υποταγή στο Τάγμα. Όλοι εκείνοι που δε γνωρίζουν το μυστικό μας σημάδι αναγνώρισης, είναι το νόμιμο θήραμα μας.»

Roshaniya

Roshaniya

Νιώθοντας σίγουροι για τη δύναμη τους, οι Roshaniya στράφηκαν εναντίον των Μογγόλων που είχαν εγκατασταθεί στην περιοχή. Παρ’ότι ολιγάριθμοι και με ελλιπή εξοπλισμό, κατάφεραν να νικήσουν το Μογγολικό στρατό στην πόλη της Chοra, στην περιοχή όπου σήμερα βρίσκεται η επαρχία Oruzgan. Η νίκη αυτή χάρισε στον Bayazid Ansari τη φήμη του ήρωα και οι ακόλουθοι του άρχισαν να τον αποκαλούν Pir-i-Roshan, «Απόστολο του Φωτός». Φυσικά, τα κατορθώματα του δεν έμειναν απαρατήρητα από τους Μογγόλους, που ήθελαν να τον σταματήσουν με κάθε τρόπο. Τελικά, όταν οι Roshaniya προσπάθησαν να καταλάβουν τη σημερινή επαρχία του Nangarhar στο Ανατολικό Αφγανιστάν, συνετρίβησαν από τους Μογγόλους. Όσοι δεν σκοτώθηκαν στη μάχη πιάστηκαν αιχμάλωτοι, ενώ ο Bayazid Ansari, παρ’ότι κατάφερε να διαφύγει τραυματισμένος, έχασε τη ζωή του λίγο αργότερα.

Η λίστα με τις ομάδες «Πεφωτισμένων» που προυπήρχαν των ιστορικών Illuminati θα μπορούσε να είναι αρκετά μεγαλύτερη, αφού ο ίδιος ο όρος , λόγω της φύσης του, ήταν αρκετά δημοφιλής μεταξύ μυστικιστικών οργανώσεων, χριστιανικών αιρέσεων και σεκτών. Ενδεικτικά αναφέρουμε επίσης τους Πεφωτισμένους Θεοσοφιστές της Βρετανίας (1767) και τους Illuminati της Avignon, που ιδρύθηκαν γύρω στο 1770 στην ομώνυμη πόλη της Γαλλίας κι εξαφανίστηκαν κατά τη Γαλλική επανάσταση.

Μια Μυστική Αδελφότητα Γεννιέται

Στις 6 Φεβρουαρίου του 1748, γεννιέται στο Ingolstadt της Βαυαρίας ο Adam Weishaupt. Ο πατέρας του, Johann Georg Weishaupt, πέθανε όταν ο Adam ήταν μόλις πέντε ετών και την κηδεμονία του μικρού ανέλαβε ο νονός του, Βαρόνος Johann Adam Freiherr von Ickstatt, υπέρμαχος του κινήματος του Διαφωτισμού. Από μικρός κιόλας ο Weishaupt έλαβε μια πολύπλευρη εκπαίδευση: μαθήτευσε σε συντηρητικό Ιησουΐτικο σχολείο, ενώ ταυτόχρονα είχε ελεύθερη πρόσβαση στην τεράστια βιβλιοθήκη του Ickstatt. Οι εμπειρίες του δίπλα στους Ιησουΐτες και το φιλελεύθερο πνεύμα του αναδόχου του, διαμόρφωσαν το χαρακτήρα του με μοναδικό τρόπο και έθεσαν τις βάσεις για την μετέπειτα ιδεολογία του.

Το 1768 ο Weishaupt αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Ingolstadt, έχοντας στα χέρια του το Πτυχίο της Νομικής Επιστήμης. Δίδαξε Νομικά για δύο χρόνια και το 1772, σε ηλικία μόλις 24 ετών, έγινε καθηγητής Εκκλησιαστικού Δικαίου στο πανεπιστήμιο από όπου αποφοίτησε. Φυσικά, η ταχύτατη εξέλιξη του δε σταμάτησε εκεί: το 1775, στα 27 του, εξελέγη κοσμήτορας της σχολής Δικαίου του Πανεπιστημίου.

Στο σημείο αυτό ο Weishaupt είχε αποποιηθεί για τα καλά την ιδεολογία των Ιησουϊτών, κοντά στους οποίους μαθήτευσε, και στρεφόταν ανοιχτά εναντίον της εκκλησιαστικής απληστίας και ματαιοδοξίας. Οι Ιησουΐτες από την πλευρά τους, δεν έβλεπαν με καθόλου καλό μάτι την άνοδο ενός νεαρού στα ανώτατα κλιμάκια της Πανεπιστημιακής κοινότητας, πόσο μάλλον όταν εκείνος εκτόξευε δριμύτατες κατηγορίες εναντίον τους. Οι φιλελεύθερες απόψεις του Weishaupt, εμπνευσμένες από τα έργα των Γάλλων διαφωτιστών που είχε διαβάσει εκατοντάδες φορές στη βιβλιοθήκη του νονού του, τους ενοχλούσαν ιδιαίτερα και αποφάσισαν να αναλάβουν δράση. Κάπως έτσι ξεκίνησε μια λυσσαλέα προσπάθεια από πλευράς των Ιησουϊτών να υπονομεύσουν την κοινωνική θέση και το εκπαιδευτικό έργο του Weishaupt.

Αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής υπήρξε η έντονη αντίδραση του Weishaupt, που θεώρησε πως οι Ιησουΐτες έπληγαν ευθέως την ελευθερία του λόγου του. Εκείνος όμως, αντί να αναλωθεί σε μια διαμάχη από την οποία δύσκολα θα έβγαινε νικητής, συνέλαβε ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο που θα μπορούσε όχι μόνο να τον φέρει σε θέση ισχύος, αλλά και να αλλάξει τον κόσμο για πάντα: να ιδρύσει μια μυστική οργάνωση που σταδιακά θα αποκτούσε δύναμη και θα στρεφόταν ενάντια στο δεσποτισμό και τη μισαλλοδοξία της εκκλησίας.

Την 1η Μαΐου του 1776, το σχέδιο του έγινε πραγματικότητα. Υπό το φως των κεριών, στο εσωτερικό ενός κτιρίου του Πανεπιστημίου και με άκρα μυστικότητα, γεννήθηκε την ημέρα αυτή μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες οργανώσεις όλων των εποχών. Ο λόγος φυσικά για τους Illuminati, τους «Πεφωτισμένους».

Μόνο πέντε άτομα ήταν παρόντα σε κείνη την πρώτη συνάντηση, συμπεριλαμβανομένου και του Weishaupt. Τα ονόματα των υπολοίπων δεν μας είναι όλα γνωστά, εκτός από εκείνα του Anton von Massenhausen και του Max Edler von Merz , φοιτητές του Weishaupt στο Πανεπιστήμιο.

Η πρώτη διαφωνία ανάμεσα στα μέλη της οργάνωσης συνίστατο στο ποιο θα έπρεπε να είναι το όνομα της. Προτάθηκαν τουλάχιστον τρία ονόματα, ανάμεσα στα οποία και τα Perfectibilists («Τελειοθήρες», δηλαδή αυτοί που αναζητούν την Τελειότητα) και Bees («Μέλισσες). Ίσως φαίνεται παράξενο στον αναγνώστη το ότι η λέξη «Μέλισσες» προτάθηκε ως ονομασία της οργάνωσης, αλλά υπάρχει μια απόλυτα λογική εξήγηση για αυτό. Η κυψέλη των μελισσών ήταν ανέκαθεν ένα σημαντικότατο σύμβολο για μια άλλη μυστική οργάνωση, τους Ελευθεροτέκτονες και υποδηλώνει την εργατικότητα και την συνεργασία μεταξύ των μελών της.

Τελικά, ο ίδιος ο Weishaupt επέλεξε το όνομα Illuminati. Τον λόγο για αυτή του την επιλογή μας δίνει ο βιβλιοθηκονόμος του Αμερικανικού Κογκρέσου, James Billington, στο βιβλίο του Fire In the Minds of Men (1980), όπου αναφέρει πως ο Weishaupt εμπνεύστηκε από «την εικόνα του Ήλιου που ακτινοβολεί». Για αυτόν ακριβώς το λόγο στα γράμματα μεταξύ των μελών της, η οργάνωση χρησιμοποιούσε έναν κύκλο με μια τελεία στο κέντρο ως σύμβολο
Η αρχική επιδίωξη των Illuminati, ήταν βεβαίως η εξάπλωση τους σε όλες τις κοινωνικές τάξεις. Ο κύριος στόχος τους όμως και ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε η οργάνωση ήταν η αποδυνάμωση της εκκλησίας, που είχε τεράστια επιρροή στο λαό και η κατάλυση της Βαυαρικής μοναρχίας, η οποία θα αντικαθίστατο από μια φιλελεύθερη, δημοκρατική κυβέρνηση, στην οποία βεβαίως θα συμμετείχαν και οι ίδιοι.

Φυσικά, ο Weishaupt και οι υπόλοιποι τέσσερις που βρέθηκαν σε κείνο το δωμάτιο την 1η Μαΐου του 1776, γνώριζαν ότι η επιβίωση δε θα ήταν καθόλου εύκολη. Για αυτόν ακριβώς το λόγο προέβησαν στη λήψη μιας σειράς «μέτρων ασφαλείας». Αρχικά , καθιέρωσαν τουλάχιστον έναν κρυπτογραφικό Κώδικα που θα τους επέτρεπε να επικοινωνούν με σχετική ασφάλεια. Ο Κώδικας αυτός συνίστατο από αντικατάσταση των 24 γραμμάτων του Λατινικού αλφαβήτου με αριθμούς, σύμφωνα με ένα προκαθορισμένο «κλειδί». Για παράδειγμα, το γράμμα Α συμβολίζετο με τον αριθμό 12, το γράμμα Β με το 11 κ.ο.κ. Σύμφωνα μάλιστα με τον ερευνητή και συγγραφέα Arkon Daraul (ψευδώνυμο) , οι Illuminati χρησιμοποιούσαν δύο ακόμα κρυπτογραφικά αλφάβητα.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, τα κρυπτογραφήματα δεν αρκούσαν για να διασφαλίσουν τις επικοινωνίες των μελών των Πεφωτισμένων. Η απόλυτη μυστικότητα ήταν επιβεβλημένη κι έτσι προφανώς κανένα μέλος δε μπορούσε να χρησιμοποιήσει το πραγματικό του όνομα σε μια επιστολή. Έτσι, ο Weishaupt καθιέρωσε ένα ψευδώνυμο για κάθε μέλος της οργάνωσης, νέο ή παλιό. Όλα τα ψευδώνυμα προέρχονταν από ιστορικά και μυθολογικά πρόσωπα, κυρίως από την Αρχαία Ελλάδα και την Αρχαία Ρώμη. Για τον εαυτό του, ο Weishaupt επέλεξε το «Σπάρτακος», το όνομα του μονομάχου που προκάλεσε τη μεγάλη εξέγερση των σκλάβων κατά της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, το 73 π.Χ. Η επιλογή του συγκεκριμένου ψευδωνύμου μόνο τυχαία δε μπορεί να ήταν και είναι πιθανό ο Weishaupt να ήλπιζε πως θα καταφέρει να στρέψει το λαό κατά της μοναρχίας και της εκκλησίας ακριβώς όπως έκανε ο Σπάρτακος. Τα δύο άλλα μέλη του αρχικού πυρήνα έλαβαν τα ονόματα Αίαντας (Massenhausen) και Τιβέριος (Merz), ο πρώτος από τον μυθικό Σαλαμίνιο ήρωα και ο δεύτερος από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο Καίσαρα Αύγουστο. Αναφέρω ενδεικτικά και ορισμένα από τα ψευδώνυμα που χρησιμοποίησε η οργάνωση για κάποια από τα μεταγενέστερα μέλη της: Σόλων, Αννίβας, Ταμερλάνος, Πυθαγόρας, Ερμής, Διομήδης, Έκτορας κτλ.

Πέρα από τη χρήση ψευδωνύμων, η οργάνωση χρησιμοποιούσε επίσης και αλλαγμένα τοπωνύμια, ώστε να μη γίνονται κατανοητά τα σχέδια της. Έτσι, στις επιστολές τους, η Βαυαρία γινόταν «Αχαΐα», η Γαλλία «Ιλλυρία», το Μόναχο «Αθήνα» κ.ο.κ. Μάλιστα, η μυστικοπάθεια των Πεφωτισμένων ήταν τέτοια που εφηύραν μέχρι και δικό τους ημερολόγιο!

Η Οργάνωση Εξαπλώνεται

Johann Adam Weishaupt

Johann Adam Weishaupt

Η εξάπλωση της οργάνωσης στη συντηρητική Βαυαρία του 18ου αιώνα, δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση. Ελάχιστοι είναι αυτοί που θέλουν να εισχωρήσουν στις τάξεις μιας νέας οργάνωσης, με τόσο ριζοσπαστικούς στόχους. Ο Weishaupt αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα με δύο τρόπους: αρχικά, εφευρίσκει μια «γενεαλογία», που ανάγει τη δημιουργία της οργάνωσης στην Περσία του 5ου αιώνα (!) και επιπλέον, δεν αποκαλύπτει σε κανένα νέο μέλος τους πραγματικούς στόχους της. Αντ’αυτού, τα νέα μέλη διδάσκονται ότι η οργάνωση αντιπροσώπευε τα υψηλότερα ιδανικά της Χριστιανικής διδασκαλίας και ότι στόχος της ήταν η αποκατάσταση της ελευθερίας και της ισότητας μεταξύ των ανθρώπων. Φυσικά, οι ανώτεροι στην ιεραρχία γνώριζαν την αλήθεια…
Παρ’όλα αυτά, η ανταπόκριση του λαού δεν ήταν η αναμενόμενη και το 1777 ο Weishaupt γίνεται μέλος Μασονικής στοάς στο Μόναχο, αναζητώντας νέα μέλη στις τάξεις των Μασόνων. Την τριετία 1777-1780, περίπου εξήντα άτομα γίνονται μέλη των Πεφωτισμένων, αλλά οι εσωτερικές διαμάχες αρχίζουν να μαστίζουν την οργάνωση, κυρίως λόγω της έλλειψης χρηματικών πόρων.

Το 1780 η κατάσταση αλλάζει όταν προσχωρεί στις τάξεις της οργάνωσης ο -πρώην Μασόνος και αλχημιστής- Βαρόνος Franz Friedrich Knigge. Οι εμπειρίες του κοντά σε Μασόνους και Ροδόσταυρους τον καθιστούν πολύτιμο στους Illuminati, που βιώνουν μια περίοδο εσωτερικής κρίσης. Ο Knigge ανέρχεται γρήγορα στην κορυφή της ιεραρχίας της οργάνωσης και εξελίσσεται σε δεξί χέρι του Weishaupt. Το 1781, μετά από δικές του παραινέσεις, η δομή και οι τελετουργίες των Illuminati αλλάζουν σύμφωνα με τα πρότυπα του Τεκτονισμού και η οργάνωση αναπτύσσεται ταχύτατα. Μέχρι το 1784, αριθμούσε πάνω από 2.000 μέλη σε περισσότερες από επτά χώρες, μεταξύ των οποίων και οι Goethe και Herder.

 Βaron Franz Friedrich Knigge

Βaron Franz Friedrich Knigge

Το 1784 ο Βαρόνος Von Knigge αποχωρεί από τους Illuminati, έχοντας βέβαια ορκισθεί πρώτα ότι δε θα αποκαλύψει σε κανέναν τα μυστικά της οργάνωσης. Την αποχώρηση του προκάλεσε ένας διαρκής αγώνας για εξουσία μεταξύ του ίδιου και του Weishaupt, που οδήγησε σε πλήθος προστριβών και διαμαχών. Αυτή ήταν και η αρχή του τέλους για τους Illuminati… Το 1785 και ενώ πληροφορίες για την οργάνωση είχαν φθάσει εως την αυλή του Βαυαρού μονάρχη, ο Weishaupt παραιτείται από τη θέση του κοσμήτορα στο Πανεπιστήμιο του Ingolstadt. Γνώριζε ότι το τέλος ήταν κοντά κι έτσι αυτοεξορίσθηκε από τη Βαυαρία, βρίσκοντας καταφύγιο στη κεντρική Γερμανία. Το μόνο που γνωρίζουμε για την εκεί δραστηριότητα του είναι ότι συγγράφει βιβλία (ορισμένα μάλιστα για τους Illuminati) μέχρι το θάνατο του, το 1830..

Στο μεταξύ, στη Βαυαρία τα μέλη της οργάνωσης διώκονται, μετά από σειρά διαταγμάτων των αρχών κατά των μυστικών εταιρειών. Πολλά μέλη φυλακίζονται, άλλοι φεύγουν από τη χώρα και εκεί, στα τέλη του 19ου επέρχεται το τέλος για τους θρυλικούς Πεφωτισμένους…

Ελέγχουν Πραγματικά τον Κόσμο;

Από όλα τα προαναφερθέντα γίνεται εύκολα κατανοητό το ότι οι Illuminati ήταν μια από τις πιο βραχύβιες μυστικές οργανώσεις της Ιστορίας, με ζωή μόλις εννέα ετών (1776-1785). Μετά το 1785 η δράση τους έγινε γνωστή οπότε υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: είτε διαλύθηκαν, είτε συνέχισαν να δρουν έχοντας διαφορετικό όνομα. Τι πιθανότητες υπάρχουν όμως να συνέβη το δεύτερο;

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει καμιά ιστορική απόδειξη για το ότι η οργάνωση συνέχισε να υπάρχει μετά το 1800. Καμία απολύτως. Οι συνομωσιολόγοι όμως επιμένουν: οι Illuminati όχι μόνο υπάρχουν σήμερα, αλλά ελέγχουν κυριολεκτικά τα πάντα: από τις θρησκείες μέχρι τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο. Επιπλέον, έχουν παντού πράκτορες και κατασκόπους, ελέγχουν την εκπαίδευση και πλαστογραφούν την ιστορική αλήθεια, δολοφονούν όσους θεωρούν ότι τους απειλούν (Kennedy, Martin Luther King, Πριγκίπισσα Diana κ.α), ελέγχουν τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ ώστε να κρατούν τον κόσμο «κοιμισμένο», παραπληροφορούν και όλα αυτά ενώ κρατούν μυστική την ταυτότητα τους! Υπάρχει βάση σε όλα αυτά άραγε, ή πρόκειται για μυθοπλασίες;

Η μεγαλύτερη «απόδειξη» που επικαλούνται οι οπαδοί της συγκεκριμένης θεωρίας συνομωσίας είναι φυσικά, τα σύμβολα που υπάρχουν σε συγκεκριμένα μέρη και τοποθεσίες . Βλέπετε, υποτίθεται πως οι Illuminati, παρά την απίστευτη μυστικοπάθεια που επέδειξαν κατά τον 18ο αιώνα, στις ημέρες μας αρέσκονται στο να αφήνουν την «υπογραφή» τους παντού. Έτσι, τα σύμβολα των Πεφωτισμένων μπορούν να βρεθούν σε χαρτονομίσματα, σε σφραγίδες κρατών, ακόμα και σε αεροδρόμια! Ας δούμε όμως ορισμένες από αυτές τις «αποδείξεις» και το κατά πόσον τα σύμβολα αυτά συσχετίζονται με την αδελφότητα.
Η πρώτη «απόδειξη» μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτή από όλους. Με ποιόν τρόπο; Απλώς βρείτε ένα χαρτονόμισμα του ενός Αμερικανικού δολαρίου και παρατηρήστε την οπίσθια όψη του. Έκπληκτοι, θα αντικρίσετε μια Πυραμίδα με 13 (σημαντικός αριθμός για τους Illuminati όπως λένε κάποιοι) σειρές πλίνθων και στην κορυφή της να δεσπόζει ο περίφημος Παντεπόπτης Οφθαλμός. Στη βάση της πυραμίδας, αναγράφεται η ημερομηνία «1776» στη Ρωμαική Αρίθμηση (MDCCLXXVI) ενώ κάτω από αυτήν διακρίνεται η φράση Novus Ordo Seclorum, που μεταφράζεται από τους συνομωσιολόγους ως «Νέα Τάξη Πραγμάτων». Τόσο η Πυραμίδα, όσο και ο Παντεπόπτης Οφθαλμός, η χρήση του αριθμού 13 στο χαρτονόμισμα (13 σειρές πλίνθων, 13 αστέρια πάνω από τον αετό, 13 φύλλα στο κλαδί της ελιάς κτλ) και βέβαια, η φράση Novus Ordo Seclorum, υποδηλώνουν σύμφωνα με τους συνομωσιολόγους την επιρροή των Πεφωτισμένων στο Αμερικανικό νόμισμα και κατά προέκταση, στον έλεγχο της παγκόσμιας οικονομίας.

Φυσικά, η αλήθεια είναι σαφώς πιο πεζή. Αν και είναι γεγονός ότι τα σύμβολα ανέκαθεν έχρηζαν πολλαπλών ερμηνειών, στην περίπτωση αυτή οι «Πατέρες» του Αμερικανικού Έθνους δεν άφησαν και πολλά περιθώρια για παρερμηνείες. Κι αυτό γιατί στις 20 Ιουνίου του 1782, ο Charles Thomson, σχεδιαστής της Μεγάλης Σφραγίδας των ΗΠΑ (η οποία εμφανίζεται και στην πίσω όψη του Αμερικανικού δολαρίου), δημοσίευσε ένα κείμενο στο οποίο επεξηγεί τη συμβολογία της. Σύμφωνα με αυτό λοιπόν, η Πυραμίδα συμβολίζει τη δύναμη και τη διάρκεια του νέου έθνους και έχει 13 σειρές από πλίνθους ακριβώς επειδή και οι αρχικές Πολιτείες των ΗΠΑ ήταν 13. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο αριθμός αυτός χρησιμοποιείται αθρόα στο χαρτονόμισμα.

Το μάτι που διακρίνεται πάνω από την Πυραμίδα δεν ανήκει σε κάποιο ερπετοειδές (βλ. θεωρίες David Icke) αλλά συμβολίζει, σύμφωνα πάντα με τις επεξηγήσεις του Thomson, τη Θεία Πρόνοια που προστατεύει το νέο κράτος. Απόδειξη περί της ακράδαντης πίστης των Αμερικανών σε αυτή, αποτελεί και το γεγονός ότι τουλάχιστον οκτώ Αμερικανικές πόλεις καθώς και μια επαρχία φέρουν το όνομα Providence (Θεία Πρόνοια). Ο Παντεπόπτης Οφθαλμός ή Οφθαλμός της Θείας Πρόνοιας (Eye of Providence) είναι ένα αρχαιότατο χριστιανικό σύμβολο που απαντάται σε όλους σχεδόν τους Χριστιανικούς ναούς ανά τον κόσμο.

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε τον Παντεπόπτη Οφθαλμό που δεσπόζει στον Πύργο του Καθεδρικού του Aachen και προστέθηκε εκεί το 1766, δηλαδή 10 χρόνια πριν την ίδρυση των Πεφωτισμένων. Η ερμηνεία αυτή επιβεβαιώνεται και από τη φράση που δεσπόζει πάνω από τον Οφθαλμό: «Annuit Coeptis» και μεταφράζεται ως «Εκείνος (σ.σ εννοεί τον Θεό) επικροτεί τα έργα μας». Επιπλέον, το ισόπλευρο τρίγωνο στο οποίο περικλείεται ο Παντεπόπτης Οφθαλμός και φαίνεται να «συμπληρώνει» την πυραμίδα, συμβολίζει την Τριαδική Υπόσταση του Θεού.

Εδώ βέβαια τίθεται ένα εύλογο ερώτημα: γιατί η Πυραμίδα ,που συμβολίζει τη δύναμη του νέου έθνους, έχει αποκομμένη την κορυφή της; Γιατί απλούστατα, το 1782 οπότε και σχεδιάστηκε η Μεγάλη Σφραγίδα, οι ΗΠΑ είχαν πολύ δρόμο να διανύσουν ώστε να ισχυροποιηθούν και να παγιωθούν στον παγκόσμιο γεωπολιτικό χάρτη και άρα η Πυραμίδα έπρεπε να μείνει «μισοτελειωμένη» για να θυμίζει σε όλους ότι δεν πρέπει να εφησυχάζουν.

Κλείνοντας με το δολάριο, θα αναφέρω δύο πράγματα: πρώτον, το περίφημο Novus Ordo Seclorum σε καμιά περίπτωση δε μεταφράζεται ως «Νέα Τάξη Πραγμάτων» αλλά «Μια Νέα Τάξη ανά τους Αιώνες» ή πιο ελεύθερα «Νέα Εποχή». Πράγματι, όπως επεξηγεί και ο ίδιος ο Thomson που υπήρξε και ο εμπνευστής της φράσης, το Novus Ordo Seclorum συμβολίζει την έναρξη μιας νέας εποχής για την Αμερική, η οποία ξεκινα το 1776. Για αυτόν ακριβώς το λόγο η ημερομηνία αυτή βρίσκεται στη βάση της Πυραμίδας. Φυσικά, η σημασία της εν λόγω ημερομηνίας δεν έγκειται στο ότι τότε ιδρύθηκαν οι Illuminati, αλλά στο ότι τότε υπεγράφη η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ.

Δεύτερον και σημαντικότερο: αντίθετα με όσα ακούγονται, οι «Πατέρες» των Αμερικανών που σχεδίασαν τη σφραγίδα και το δολάριο, δεν ήταν Μασόνοι. Μόνο ο Benjamin Franklin, που συμμετείχε στην πρώτη επιτροπή που συγκαλέσθη για να σχεδιαστούν τα εν λόγω αντικείμενα, ήταν μεν Μασόνος αλλά οι προτάσεις του δεν έγιναν δεκτές και δε συμπεριελήφθησαν στα τελικά σχέδια. Όλοι οι υπόλοιποι σχεδιαστές, συμπεριλαμβανομένου του Thomson , δεν ήταν και αυτό επιβεβαιώνεται από πολλές πηγές. Άλλωστε, όπως γράφουν οι ίδιοι οι Μασόνοι στο Masonic Service Association of North America: «Η πυραμίδα, ολοκληρωμένη ή ανολοκλήρωτη, ποτέ δεν υπήρξε Μασονικό σύμβολο» και «Ο Παντεπόπτης Οφθαλμός συμβολίζει μεν το Θεό για τους Μασόνους, αλλά αυτός ο συμβολισμός καθιερώθηκε προς τα τέλη του 18ου αιώνα και αφότου το Κογκρέσο είχε υιοθετήσει τη Μεγάλη Σφραγίδα».

Φυσικά, ακούγεται τουλάχιστον περίεργο το γεγονός ότι μια μυστική οργάνωση διαφημίζει τον εαυτό της και μάλιστα επάνω στο αμερικανικό δολάριο! Από την άλλη όμως, ακόμη πιο παράξενος είναι ο ισχυρισμός ότι οι Illuminati έχουν αποτυπώσει τα σχέδια τους για την παγκόσμιο κυριαρχία στις … τοιχογραφίες ενός αεροδρομίου!

Ο λόγος για το -κατά τα άλλα εντυπωσιακό- Denver International Airport, το μεγαλύτερο αεροδρόμιο των ΗΠΑ και το δεύτερο μεγαλύτερο του κόσμου. Οι συνομωσιολόγοι επισημαίνουν τις παραξενιές του εν λόγω αερολιμένα: είναι ασυνήθιστα μεγάλος, κόστισε πολύ περισσότερα χρήματα από ότι θα έπρεπε και κυρίως, διακοσμείται από έργα τέχνης- τερατουργήματα που απεικονίζουν φρικιαστικές σκηνές, όπως ένα κοριτσάκι σε φέρετρο (!) και σε ορισμένα σημεία του δαπέδου αναγράφονται «μυστηριώδεις» και «ακατανόητες» φράσεις.

Η εξήγηση που δίνουν οι ίδιοι είναι ότι το Denver International Airport είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα αεροδρόμιο. Ορισμένοι υποστηρίζουν πως κάτω από τον αερολιμένα υπάρχει μια τεράστια υπόγεια βάση η οποία στο μέλλον θα χρησιμεύσει ως στρατόπεδο συγκέντρωσης, άλλοι ότι σε αυτή τη βάση εργάζονται μαζί άνθρωποι και εξωγήινοι (!) και όλοι συμφωνούν ότι οι τοιχογραφίες σχετίζονται με τους Illuminati και τη Νέα Τάξη Πραγμάτων.

Στην πραγματικότητα, το μοναδικό «παράξενο» αντικείμενο του αεροδρομίου είναι μια χρονοκάψουλα, που εμπερικλείει εικόνες και ήχους από το Denver του 1994 και απευθύνεται στους μελλοντικούς κατοίκους της πόλης του 2094. Η χρονοκάψουλα περικλείεται από ένα μνημείο που περιγράφει το σκοπό της, ένα μνημείο που «διακοσμείται» με τον Διαβήτη των Ελευθεροτεκτόνων και υπογράφεται από τους ίδιους τους Μασόνους και μια μυστηριώδη «New World Airport Commission». Φυσικά, είναι ιδιαίτερο εύκολο να κατανοήσει κάποιος ότι η ανέγερση του μνημείου πραγματοποιήθηκε με έξοδα των Μασόνων του Colorado, πράγμα καθόλου παράξενο αν σκεφτεί κανείς ότι δραστηριοποιούνται στην περιοχή από το 1861 και έχουν 133 γνωστές στοές στην Πολιτεία. Όσο για το περίφημο «New World Airport Order», όπως αποκάλυψε ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Αεροδρομίου, Steve Snyder, επρόκειτο για μια ομάδα από επιχειρηματίες και πολιτικούς της περιοχής που οργάνωσαν μια σειρά εκδηλώσεων για τα εγκαίνια του αεροδρομίου, στα πλαίσια των οποίων προφανώς ήταν και η κατασκευή της συγκεκριμένης χρονοκάψουλας. Όσο για το όνομα, το Denver International Airport θα έφερνε το Denver σε μια Νέα (New) εποχή, καθιστώντας το μια από τις σημαντικότερες πόλεις του Κόσμου (World), εξ’ου και το New World.

Τέλος, όσον αφορά τις περίφημες τοιχογραφίες… Πράγματι είναι παράξενες αλλά πρόκειται για τέχνη και συνεπώς ο καθένας μπορεί να τις ερμηνεύσει με όποιον τρόπο επιθυμεί. Ο καλλιτέχνης πάντως (Leo Tanguma) εξηγεί πλήρως τις τοιχογραφίες στον επίσημο ιστοχώρο του αεροδρομίου και η εξήγηση του είναι απόλυτα ικανοποιητική. Επιπλέον, οι «παράξενες» φράσεις στο δάπεδο είναι απλά τοπωνύμια της περιοχής γραμμένα στη γλώσσα των Ινδιάνων Navajo!

Φυσικά, οι «αποδείξεις» για το ότι οι Illuminati ελέγχουν τα πάντα είναι πολύ περισσότερες και δε μπορούν να σχολιαστούν εδώ λόγω χώρου. Το ερώτημα όμως παραμένει: πώς είναι δυνατόν μια μυστική αδελφότητα να «διαφημίζεται» παντού και να επιτρέπει τη διαρροή πληροφοριών προς όλες τις κατευθύνσεις; Μήπως τελικά η συνομωσία έγκειται στο ότι κάποιοι θέλουν να πιστέψουμε ότι μας ελέγχει μια μυστηριώδης αδελφότητα, μόνο και μόνο για να συγκαλύψουν τις δικές τους, κακόβουλες ενέργειες; Με άλλα λόγια, μήπως οι Illuminati είναι ο αποδιοπομπαίος τράγος, ο «εύκολος στόχος» μιας ανθρωπότητας που μαστίζεται από τα προβλήματα και επιδίδεται στο Κυνήγι Μαγισσών αντί να προσπαθεί να βρει τους πραγματικούς υπαίτιους…

Πώς Μπορείτε να Γίνετε Μέλος;

Αναφέραμε σε προηγούμενη παράγραφο πως οι Illuminati ιστορικά «εξαφανίσθηκαν» από το προσκήνιο στα τέλη του 19ου αιώνα. Παρ’όλα αυτά όμως, σήμερα υπάρχουν πάμπολλες ομάδες και οργανώσεις που χρίζουν τους εαυτούς τους διαδόχους των Πεφωτισμένων. Στη συνέχεια θα αναφέρουμε τις γνωστότερες από αυτές, καθώς και το πώς μπορείτε να γίνετε μέλος!

Μια από τις πρώτες προσπάθειες αναβίωσης των Illuminati φαίνεται να έγινε στο Μόναχο το 1880, από τον πολυπράγμων αποκρυφιστή Theodor Reuss, που υπήρξε και συνιδρυτής (μαζί με τον Carl Kellner) του διαβόητου Ordo Templi Orientis (O.T.O). Δεκατρία χρόνια αργότερα, ο αποκρυφιστής και μελετητής του Faust, Leopold Engel προσπαθεί επίσης να αναβιώσει τη θρυλική οργάνωση, ιδρύοντας την World League of Illuminati. Κάποια στιγμή πριν το 1900, οι οργανώσεις των Reuss και Engel συνενώνονται και στη θέση τους δημιουργείται η Ordo Illuminatorum. Σύμφωνα με ερευνητές, η συγκεκριμένη οργάνωση υπήρχε τουλάχιστον μέχρι τη δεκαετία του 70. Σήμερα ο ενδιαφερόμενος μπορεί με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο να εντοπίσει μια ιστοσελίδα που φέρεται ότι ανήκει στην οργάνωση: http://www.ordoilluminatorum.org/ . Πάντως, οι πληροφορίες που δίδονται στην εν λόγω ιστοσελίδα είναι μηδαμινές, αν και μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους διαχειριστές της στέλνοντας mail στο illuminati@grandorient.org.

Το 1988, ο Ρουμάνος (!) Solomon Tulbure ίδρυσε την οργάνωση The Illuminati Order, υποστηρίζοντας ότι είναι συνεχιστής των Βαυαρών Πεφωτισμένων.

Ανάμεσα στα έτη 2001-2004, ο Tulbure απέκτησε μια ιδιότυπη διαδικτυακή φήμη, εξαιτίας του ατελείωτου «σπαμαρίσματος» στο οποίο επιδιδόταν σε δεκάδες forum, προκειμένου να διαδώσει τις θεωρίες του. Η συμπεριφορά του χαρακτηρίζεται ως προκλητική, ενώ αρεσκόταν να αυτοαποκαλείται Illuminati Maximus. Έκπληξη προκαλεί και το γεγονός ότι είχε συγγράψει τέσσερα βιβλία με ενδεικτικούς τίτλους (Christianity Exposed, Illuminati Manifesto, The Book of the Dead και President G.W Bush Is a Moron: Islam Is Not Peace), τα οποία μπορεί ο οποιοσδήποτε να βρει στο Amazon.

Τελικά, το 2004 η αλήθεια έλαμψε με τον πιο τραγικό τρόπο. Σύμφωνα με τη διαδικτυακή εφημερίδα Knoxnews.com, στις 17/11/2004 ένας 35χρονος άντρας βρέθηκε νεκρός στο οδόστρωμα της Διαπολιτειακής 640, στο Knoxville του Tenessee. Ο άντρας αυτός αναγνωρίστηκε ως ο Solomon Tulbure και σύμφωνα με την αστυνομία είχε αυτοκτονήσει πηδώντας από ανισόπεδο κόμβο στον αυτοκινητόδρομο. Η έρευνα των αρχών αποκάλυψε ότι ο Tulbure ήταν φανατικός χρήστης Η/Υ και είχε επιδοθεί πολλάκις σε διαδικτυακές απάτες. Η αδερφή του πάντως υποστήριξε ότι ο Tulbure δολοφονήθηκε, καθώς το σώμα του έφερε γρατζουνιές στο αριστερό του χέρι, ενώ κάποιοι εξέφρασαν με βεβαιότητα πως ο αποθανών έπασχε από κάποια ψυχική νόσο…

Ένα ακόμα Illuminati Order υπάρχει στη διεύθυνση http://www.illuminati-order.org. Ιδρυτής της οργάνωσης φέρεται να είναι κάποιος Paolo Bortel, αγνώστων λοιπών στοιχείων.
Αφήσαμε για το τέλος την περίπτωση του Orden Illuminati, που ιδρύθηκε το 1995 από τον Ισπανό Gabriel Lopez de Rojas, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας. Στην -ομολογουμένως πλούσια- ιστοσελίδα του Orden Illuminati (http://www.ordeniluminati.net/), μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για το ιστορικό της οργάνωσης, τη σχέση της με την περίφημη Ο.Τ.Ο, ακόμα και τελετουργικά των Illuminati!

Φυσικά, είναι αυτονόητο το ότι ο αναγνώστης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός κατά την επικοινωνία του με κάποια από τις προαναφερθείσες οργανώσεις και κυρίως, σε καμία περίπτωση να μην αποκαλύψει τα προσωπικά του στοιχεία.

Επίλογος

Κατά τη γνώμη του γράφοντος, η θεωρία συνομωσίας των Illuminati δε θα πρέπει να εξεταστεί ανεξάρτητα, αλλά ως τμήμα μιας γενικότερης συνομωσιολογίας που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στις μέρες μας . Γιατί όμως; Γιατί αρεσκόμαστε στο να πιστεύουμε σε συνομωσίες, ακόμα και όταν αυτές δε στηρίζονται από κανένα σοβαρό στοιχείο;

Οι περισσότεροι φαντάζομαι θα θυμάστε το περίφημο πόστερ του Mulder «I Want to Believe», ένα πόστερ που εξέφραζε όσο τίποτε άλλο την ιδεολογία του καθ’όλη τη διάρκεια προβολής των X-Files. «Θέλω να πιστέψω», έλεγε ο Mulder, άποψη που φαίνεται να ενστερνιζόνται αρκετοί: θέλουν να πιστέψουν ότι συμβαίνουν συνομωσίες γύρω μας, ότι η Εκκλησία μας κρύβει την αλήθεια για τον Χριστό, ότι ο Elvis είναι ακόμα ζωντανός, ότι οι Illuminati ελέγχουν τον κόσμο. Γιατί όμως; Την απάντηση δίνει ο κοινωνιολόγος Ted Goertzel, μετά από έρευνα που διεξήγαγε επί του θέματος.

Ο Goertzel λοιπόν υποστηρίζει πως η πίστη στις συνομωσίες είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αποξένωση του ανθρώπου στις σύγχρονες κοινωνίες και το φόβο της ανεργίας. Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια μελέτη, πολλοί άνθρωποι καταφεύγουν στη συνομωσιολογία για να εξωτερικεύσουν τους ενδόμυχους φόβους τους και να αποδώσουν ευθύνες σε έναν αόρατο εχθρό, καθιστώντας τους εαυτούς τους «αθώους» και «θύματα» ισχυρών θυτών. Με αυτό τον τρόπο μπορούν να εξηγήσουν ό,τι αρνητικό συμβαίνει σε αυτούς και τους γύρω τους, κατηγορώντας κάποιον άλλον αφού δεν είναι έτοιμοι να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες.

Έτσι λοιπόν θέλουμε να πιστέψουμε γιατί απλά… μας βολεύει!

ΠΗΓΗ: METAFYSIKO.GR

5 Σχόλια

 1. ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΣΩ ΑΛΛΑ ΛΕΣ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΕ ΒΟΛΕΥΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ. ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ. ΑΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΟΙ ILLOUMINATI ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΕΓΙΝΑΝ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΣΩΝΟΥΣ. ΣΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ.
  ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΔΩ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ

  ΟΙ «ILLUMINATI» ( «ΠΕΦΩΤΙΣΜΕΝΟΙ» ) ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ «ΔΙΔΥΜΟΙ ΠΥΡΓΟΙ»- ΟΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΟΙ ΤΡΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ
  Το τάγμα των Illuminaten ιδρύθηκε την 1η Μαΐου του 1776 από τον Dr. Adam
  Weishaupt, καθηγητή του καθολικού δικαίου της εκκλησίας στο πανεπιστήμιο Ingolstadt. Ο
  Weishaupt, από τη γέννησή του Εβραίος που αργότερα μεταπήδησε στον καθολικισμό, τα χάλασε με το τάγμα των Ιησουϊτών στο οποίο ανήκε σαν παπάς και συνέστησε τη δική του
  οργάνωση.
  Το όνομα Illuminaten σημαίνει ότι τα μέλη του τάγματος είναι οι μοναδικοί “φωτισμένοι” άνθρωποι και ξέρουν «γιατί αληθινά γίνεται λόγος». Ο Weishaupt και οι οπαδοί του φανταζόταν
  τον εαυτό τους για την αφρόκρεμα της αφρόκρεμας της νοημοσύνης, για τους μοναδικούς ανθρώπους με την ικανότητα της γνώσης, της κατανόησης και της αντίληψης που είναι αναγκαία όταν θέλει κανείς να κυβερνήσει τον κόσμο και να του φέρει την “Ειρήνη”. Ο κηρυγμένος στόχος του ήταν η ίδρυση ενός «Novus Ordo Seclorum», μιας καινούργιας παγκόσμιας τάξης, αντίστοιχα μιας Παγκόσμιας Κυβέρνησης.

  Ο Adam Weishaupt γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 1748. Η εκπαίδευση του από τους Ιησουΐτες είχε εξεγείρει μέσα του μία έντονη αποστροφή εναντίον αυτού του Τάγματος. Όταν τα χάλασε με αυτό, εμβάθυνε στα ανατρεπτικά και αντιχριστιανικά δόγματα των Γάλλων φιλοσόφων και άλλων συγγραφέων που απευθυνόταν στο αίσθημα υπερτέρησής του.
  Στις 16 Ιουλίου 1782 στο Κογκρέσο του Withelmsbad (τελειωτικά) επισφραγίσθηκε η συμμαχία μεταξύ των Illuminaten και των Μασόνων. Μ’ αυτό το σύμφωνο ενώθηκαν οι βασικές μυστικές κοινότητες των προηγούμενων χρόνων. Η καινούργια συμμαχία είχε «σ’ όλο τον κόσμο όχι λιγότερα από τρία εκατομμύρια μέλη». Κανένας ιστορικός δεν έχει καταχωρήσει επάξια τους πραγματικούς αντικτύπους αυτής της συσπείρωσης στην παγκόσμια Ιστορία.
  Το 1829 Αμερικανοί Ιλλουμινάτοι χρηματοδότησαν στη Νέα Υόρκη μια σειρά διαλέξεων της Αγγλίδας Ιλλουμινίστριας Frances «Fanny» Wright. Αυτή κοινολόγησε ολόκληρο το πρόγραμμα του Weishaupt στην βοηθητική ομάδα της των Illuminaten, συμπεριλαμβανομένου του κομμουνισμού – που δημιουργήθηκε μυστικά κάτω από το όνομα «ίδιες ευκαιρίες- ίδια δίκαια» -αθεϊσμός, χειραφετισμός των γυναικών και ελευθερία στον έρωτα. Οι παρόντες πληροφορήθηκαν ότι είναι πρόθεση των Illuminaten να οργανώσουν μηδενιστικές και αθεϊστικές ομάδες με όλες τις άλλες ανατρεπτικές οργανώσεις σ’ ένα διεθνή σύνδεσμο που πρόκειται να ονομασθεί Κομμουνισμός. Αυτή η καινούργια καταστρεπτική δύναμη θα χρησιμοποιόταν από τους Illuminaten για την «απάλειψη πολέμων και επαναστάσεων». Ο Clinton Roosevelt, (ένας άμεσος πρόγονος του Franklin Delano Roosevelt), ο Charles Dana και ο Horace Greeley αποτέλεσαν ένα κομιτάτο που επρόκειτο να μαζέψει εισφορές γιά την
  καινούργια δημιουργία. Το 1830 πέθανε ο Weishaupt, 82 ετών.
  Το 1834 ο Giuseppe Mazzini, ο Ιταλός αρχηγός των επαναστατών διορίσθηκε από τους Illuminaten σαν προϊστάμενος του παγκόσμιου τους προγράμματος επανάστασης. Αυτή τη θέση κράτησε μέχρι το θάνατο του το 1872.
  Η επόμενη σπουδαία προσωπικότητα που πάτησε στην αμερικανική σκηνή σαν αρχηγός της σατανικής συνωμοσίας ήταν ο Albert Pike. O Mazzini τον διόρισε σαν προϊστάμενο της επιχείρησης στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  Ο Pike γεννήθηκε στις 29 Δεκεμβρίου 1809 στο Boston. Μολονότι οι γονείς του καταγόταν από φτωχές οικογένειες κατόρθωσε να σπουδάσει στο Harvard. Αργότερα πήγε κοντά στους γονείς του στο Newbury, και δίδασκε σ’ ένα δημοτικό σχολείο, Ο Albert Pike ήταν μία μεγαλοφυΐα του κακού. Είχε πολλά ταλέντα που χρησιμοποιούσε αποκλειστικά καταστρεπτικά. Εξαιρετικά διαβασμένος κατείχε δεκαέξι αρχαίες γλώσσες με λόγο και γραφή. Πρέσβευε δημόσια τη λατρεία του σατανά και επαγγελλόταν μαύρη τέχνη και όλους τους τρόπους της μαγείας.
  Σαν πρώτοι Ιλλουμινάτοι ο Pike και ο Mazzini δούλευαν μαζί. Ο Pike ανέλαβε τις θεοσοφικές απόψεις των επιχειρήσεων τους, ο Mazzini την πολιτική.
  Τα θεολογικό δόγμα του Albert Pike αποτέθηκε στις «οδηγίες» που εκδόθηκαν από αυτόν στις 4 Ιουλίου 1889 για τα 23 υψηλότερα συμβούλια του κόσμου:
  Τα παρακάτω πρέπει να πούμε στο πλήθος: «Λατρεύουμε ένα Θεό, αλλά ο Θεός μας λατρεύεται χωρίς πρόληψη».
  Σε σας (όμως), στους κυρίαρχους μεγάλους γενικούς καθοδηγητές λέμε αυτό που πρέπει να επαναληφθεί στους αδελφούς του 32ου, 31ου και 30ου βαθμού. Η μασονική θρησκεία θα έπρεπε να συντηρείται από όλους εμάς που είμαστε μυημένοι των υψηλών βαθμών στην καθαρότητα του Εωσφορικού δόγματος.
  Σε ένα αξιοσημείωτο γράμμα στις 15 Αυγούστου 1871 που μέχρι προ ολίγου ήταν έκθεμα της βιβλιοθήκης του Βρετανικού Μουσείου, ο Pike εξιστόρησε στο Mazzini τις λεπτομέρειες του Εωσφορικού σχεδίου για τρεις παγκόσμιους πολέμους.
  Περίπου τον ίδιο καιρό ένας πεφωτισμένος διανοούμενος με το όνομα Mordechai Marx Levy παραλλαγμένο Karl Marx προσχώρησε σε μία κλαδική οργάνωση της Συνωμοσίας των Illuminaten, ο «Σύνδεσμος των Δικαίων». Το 1847 πήρε την εντολή να γράψει ένα έργο που αργότερα έγινε γνωστό με τον τίτλο «Κομμουνιστικό Μανιφέστο». Κατά βάθος πραγματοποιείται μ’ αυτό μία πολιτική κατάθεση του συνολικού σχεδιασμού για το μέλλον. Ο Marx έπαιξε ένα
  τόσο υφιστάμενο ρόλο που το όνομά του για είκοσι χρόνια δε φαινόταν στο Μανιφέστο. Ήταν απλώς και μόνο ένα πιόνι στη σκακιέρα που έπαιζαν οι πραγματικές δυνάμεις παρασκηνιακά.
  Απροκατάληπτοι ιστορικοί τώρα για άλλη μια φορά έχουν διαπιστώσει ότι το Κομμουνιστικό Μανιφέστο δεν περιέχει τίποτα «καινούργιο» ή «πρωταρχικό». Δεν είναι τίποτα άλλο από μία αναμασημένη λογοκλοπία των συγγραμμάτων του Adam Weishaupt και του μαθητή του Clinton Roosevelt…
  …Με δυο λόγια η διοίκηση του Franklin D. Roosevelt προσπάθησε να φορτώσει στο αμερικανικό έθνος την τελευταία φάση του σχεδίου των Illuminaten, του Clinton Roosevelt, της καταστροφής του πολιτεύματος της κυβέρνησης, με την πρόφαση να οικοδομήσουν μία «καινούργια κοινωνική τάξη» ή, όπως το ονόμαζαν ειρωνικά ένα «New Deal».
  Αμέσως τύπωσαν το σύμβολο των Illuminaten στα αμερικανικά χαρτονομίσματα (του ενός δολλαρίου) με το οποίο υλοποίησαν δημόσια ότι έχουν κατορθώσει το
  στόχο της Συνωμοσίας- το «Novus Ordo Seclorum» ή New Deal.
  Αυτό το σύμβολο πάρθηκε από τον Weishaupt όταν συνέστησε το Τάγμα των Illuminaten την 1η Μαΐου 1776. Το συμβάν αυτό υποδεικνύεται από τα ρωμαϊκά ψηφία MDCCLXXXVI στη βάση της πυραμίδας, και όχι ο χρόνος της ανεξαρτησίας όπως υπέθεταν οι αμύητοι.
  Συμπληρωματικά πρέπει κανείς να ξέρει ότι το σύμβολο αυτό μόνο μετά την ένωση των Illuminaten με τους μασόνους στο Κογκρέσο του 1782 στο Withelmsbad έγινε σημαντικό για τους τελευταίους.
  Προσέξτε την επιγραφή του συμβόλου: «ANNUIT COEPTIS» σημαίνει «το εγχείρημα μας (Συνωμοσία) στέφεται από επιτυχία». Κάτω από την πυραμίδα είναι τα λόγια «NOVUS ORDO SECLORUM». Εξηγούν τη φύση του εγχειρήματος, τη Δημιουργία μιας «Νέας Παγκόσμιας Τάξης» ή του New Deal.
  Καταστροφή, υλισμός, εξαπάτηση – αυτοί είναι οι τρεις στόχοι του Albert Pike.
  Φαίνεται ότι αυτοί κυβερνούν τον σημερινό κόσμο (Occult Theocracy, σελ. 581).
  Στο βιβλίο του Tragedy and Hope ο καθηγητής Carroll Quigley υπερηφανεύεται ανοιχτά ότι ήταν για πολλά χρόνια ένα πρώτος Εσωτεριστής και διαθέτει πληροφορίες από πρώτο χέρι πως η Συνωμοσία αναπτύχθηκε σε όλο τον κόσμο.
  Αυτά από τον Garry Allen και το βιβλίο του «Οι Εσωτεριστές», έκδοση Στερέωμα.
  Οι ακόλουθες αποκαλύψεις προέρχονται από το αξιοπρόσεκτο και λεπτομερειακό βιβλίο του William T. Still,
  ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ:
  ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ
  Ο Still ήταν ένας επιφυλακτικός πρώην συντάκτης και εκδότης εφημερίδων όταν άρχισε, λόγω ενός ενδιαφέροντος από τον πατέρα του (ένα ανώτερο υπάλληλο της
  Πολεμικής Αεροπορίας των Η.Π.Α.) να ερευνά σοβαρά αυτό το βιβλίο. Για
  εκείνους που είναι απληροφόρητοι της σπουδαιότητας των δύο ατόμων που
  τα ονόματά τους εισάγονται παρακάτω, οι Mazzini και Pike αντίστοιχα ήταν
  τα άτομα με τη μεγαλύτερη επίδραση στον καιρό τους, στην Ευρωπαϊκή και
  παγκόσμια Μασονία.
  ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ:
  Αν και είχαν ενώσει τελικά την Ιταλία, οι Mazzini (ιδρυτής Μαφίας) και
  Pike (συνιδρυτής της Ku Klux Klan) συνειδητοποίησαν ότι η ενοποίηση όλης της Ευρώπης κάτω από το έμβλημα των Ιλλουμινάτι θα ήταν εξαιρετικά δύσκολη, εάν μη αδύνατος. Ο εθνικισμός τρέχει έντονα στο ανθρώπινο πνεύμα και είναι πολύ δύσκολο να σβησθεί, ειδικά σε μια ήπειρο που διαιρείται με τις εχθροπραξίες για πολλούς αιώνες.
  Γι’ αυτό, έθεσαν σε λειτουργία το μέγιστο σχέδιό τους, ένα σχέδιο τόσο αχανές στους ορίζοντές του, που μόνο ένας μελετητής εξοικειωμένος με τη μεγάλη δύναμη που χειρίζονται οι μυστικές κοινωνίες θα μπορούσε να αρχίσει να το πιστεύει.
  Το 1871, Mazzini εξέδωσε μια επιστολή στην οποία περίγραψε το τελικό τριμερές σχέδιο των Illuminati: το μεγάλο σχέδιό τους για να απαλλάξουν όχι μόνο την Ευρώπη, αλλά ολόκληρο τον κόσμο από τον Χριστιανισμό, και να τον φέρουν κάτω από τη «φωτισμένη» δικτατορία του Εωσφορισμού. Αυτή η αξιοπρόσεκτη επιστολή ήταν για πολλά έτη σε έκθεση στη βιβλιοθήκη του Βρετανικού Μουσείου στο Λονδίνο.
  Ο Mazzini πρότεινε μια σειρά παγκόσμιων πολέμων. Αυτοί οι πόλεμοι ήταν για να
  μπλεχτούν όλα τα έθνη σε μια σύγκρουση τόσο αιματηρή και χαοτική, ώστε τελικά κάθε έθνος θα παράδινε την εθνική κυριαρχία του σε μια διεθνή κυβέρνηση, όπως την Ένωση των Εθνών (League of Nations), ή (τη δεύτερη προσπάθεια) τα τωρινά Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να αποτραπεί η επόμενη παγκόσμια αιματοχυσία. Ένας Μασόνος μελετητής έγραψε το 1987:
  Η αληθινή γέννηση της Παγκόσμιας “Δημοκρατίας” από τον προγενέθλιο εθνικό
  περιορισμό της είναι ακόμα τώρα υπό εξέλιξη. Ένας πόλεμο-ξεσχισμένος κόσμος, που αιμορραγεί, είναι στη μέση των διεργασιακών πόνων, που προηγούνται της δοκιμασίας της γέννησης. Διεργασιακοί-πόνοι στη γέννηση μιας Νέας Εποχής!
  Εντούτοις, ξέροντας ότι η εθνική κυριαρχία θα πέθαινε βεβαίως (μόνο) με σκληρό τρόπο, τρεις από αυτούς τους παγκόσμιους πολέμους προτάθηκαν από τους Mazzini και Pike στο αρχικό σχέδιό τους:
   Ο πρώτος αυτών των παγκόσμιων πολέμων, ήλπισαν, θα ανέτρεπε την Τσαρική
  κυβέρνηση της Ρωσίας και θα καθιέρωνε μια δικτατορία “πεφωτισμένων” – ένα νέο επίπεδο στο παιχνίδι του ελέγχου των πληθυσμών. Αυτό θα έδινε στους Ιλλουμινάτι μια ασφαλή βάση από την οποία να λειτουργήσουν, με έναν μεγάλο πληθυσμό και απέραντους φυσικούς πόρους, για να τροφοδοτήσουν με καύσιμα τη νέα μηχανή του Εωσφορισμού.
   Ο δεύτερος παγκόσμιος πόλεμος θα επέτρεπε στη νέα (Σοβιετική) Ρωσία να καταλάβει την Ευρώπη ή, όπως τελικά έγινε, τη μισή από αυτή.
   Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα ήταν στη Μέση Ανατολή μεταξύ των
  Μουσουλμάνων και των Εβραίων, και θα επέφερε τον βιβλικό Αρμαγεδώνα.
  Βεβαίως προς το τέλος του τρίτου παγκοσμίου πολέμου, τα κουρασμένα από τις μάχες έθνη θα ήταν έτοιμα να δεχτούν οποιαδήποτε πρόταση, εφ’ όσον υποσχόταν την ειρήνη, που να ενώνει τον κόσμο ολόκληρο κάτω από το μοιραίο έμβλημα της νέας παγκόσμιας τάξης του Lucifer. Ο Pike (1809-1891) έγραψε στο Mazzini για τις συνέπειες του τρίτου παγκοσμίου πολέμου το 1871:
  Θα προκαλέσει έναν τρομερό κοινωνικό κατακλυσμό… και την πιο αιματηρή αναταραχή.
  Κατόπιν παντού, οι πολίτες, που υποχρεώνονται να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους ενάντια στην παγκόσμια μειονότητα των επαναστατών, θα εξολοθρεύσουν εκείνους τους καταστροφείς του πολιτισμού, και το πλήθος, που θα έχει απογοητευτεί από το Χριστιανισμό… θα είναι χωρίς μια πυξίδα, ανήσυχα ψάχνοντας για ένα ιδανικό, αλλά χωρίς γνώση πού να δοθεί η λατρεία
  του, θα λάβει το αληθινό φως μέσω της καθολικής διακήρυξης του καθαρού δόγματος του Lucifer, που παρουσιάζεται τελικά στη δημοσιότητα. Μια διακήρυξη που θα προκύψει από τη γενική αντιδραστική μετακίνηση που θα ακολουθήσει την καταστροφή του Χριστιανισμού και του αθεϊσμού, που κατανικούνται και εξολοθρεύονται συγχρόνως.
  Οι Mazzini και Pike μπορεί να είχαν προγραμματίσει τρεις παγκόσμιους πολέμους το 1871, αλλά οι συντάκτες του Κομμουνιστικού Μανιφέστου, Marx και Engels, και οι δύο μίλησαν για τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο είκοσι τρία έτη ενωρίτερα. Ο Karl Marx έγραψε το 1848 ότι ο «Σλαβικός συρφετός» αναφερόμενος στο ρωσικό λαό, καθώς επίσης και τους Τσέχους, και Κροάτες, ήταν «οπισθοδρομικές» φυλές, η μόνη λειτουργία των οποίων στην παγκόσμια ιστορία του μέλλοντος επρόκειτο να είναι «τροφή για τα κανόνια»!
  Ο Marx είπε:
  Ο ερχόμενος παγκόσμιος πόλεμος θα αναγκάσει όχι μόνο τις αντιδραστικές κατηγορίες και τις δυναστείες, αλλά ολόκληρους τους αντιδραστικούς λαούς, να εξαφανιστούν από το πρόσωπο της γης. Και αυτό θα είναι πρόοδος.
  Σαν να επαναλάμβανε εν μέρει τα γραφόμενα του Marx, ο άλλος συντάκτης Friedrich Engels έγραψε στο ίδιο έτος:
  Ο επόμενος παγκόσμιος πόλεμος θα κάνει ολόκληρους τους αντιδραστικούς λαούς να εξαφανιστούν από το πρόσωπο της γης. Αυτό, επίσης, είναι πρόοδος. Προφανώς, αυτό δεν μπορεί να εκπληρωθεί χωρίς τη συντριβή του λεπτού εθνικού λουλουδιού. Αλλά χωρίς βία και χωρίς ασπλαχνία τίποτα δεν μπορεί να κατορθωθεί στην Ιστορία.
  Πώς μπορεί αυτό να παρερμηνευθεί; Τι «επόμενος παγκόσμιος πόλεμος»; Ως αυτό το σημείο στην ιστορία, δεν είχε ποτέ υπάρξει ένας «παγκόσμιος πόλεμος»!
  Σημείωση (ΛΜΔ): Δεν τους βγήκαν όπως ακριβώς ήθελαν οι Ιλλουμινάτι τα πράγματα στη Ρωσία, αφού ο πιο έμπιστός τους (μασόνος) Τρότσκι καταδιώχθηκε και δολοφονήθηκε, και το σοβιετικό καθεστώς ήταν ένας μεγάλος οικονομικά (εκτός από πνευματικά) άρρωστος, που χρειαζόταν διαρκώς τις ενέσεις κεφαλαίων της Αμερικής.
  Ο Gary Allen παραθέτει, για παράδειγμα, από τον καθηγητή Sutton: «Η Chase National Bank και η Equitable Trust Company ήταν τα φτερωτά άλογα στη Σοβιετική Πιστωτική επιχείρηση». Η Rockefellers Chase National Bank συμμετείχε επίσης στην πώληση των Μπολσεβίκικων ομολόγων στις ΗΠΑ, το 1928. Πατριωτικές οργανώσεις κατηγόρησαν αυτήν την τράπεζα ως μία «Διεθνή Κλεπταποδόχο». Η Chase ήταν ένα «στίγμα ντροπής νια την Αμερική… η οποία δεν δίσταζε μπροστά σε τίποτα προκειμένου να κάνει μία μπάζα λίγων δολαρίων». Το μέλος του Κογκρέσου Louis McFadeen, πρόεδρος της House Banking Committee, εξηγεί σε μία ομιλία του στο Κογκρέσο:
  «Η Σοβιετική κυβέρνηση διατηρείται από την Επιτροπή της Federal-Reserve και της Federal Reserve-Bank, με την υποστήριξη της Chase Bank και της Guaranty Trust Copmany στη New York City, με τα φόντα του Δημόσιου Ταμείου των Ηνωμένων Πολιτειών… ».
  Δεν ήταν οι Rockfellers οι μόνοι φανεροί ενδιαφερόμενοι για την χρηματοδότηση της Κομμουνιστικής πλευράς των Εσωτεριστών – Συνωμοτών. Σύμφωνα με τον καθηγητή Sutton
  «… υπάρχει μια έκθεση στις δραστηριότητες του State Department, η οποία ονομάζει την Kuhn-Loeb & Co. ως τον πρώτο χρηματοδότη του πεντάχρονου πλάνου.
  Ο Καθηγητής Sutton αποδεικνύει πειστικότατα στο τρίτομο ιστορικό έργο του για τη Σοβιετική τεχνολογική ανάπτυξη, ότι η Σοβιετική Ένωση -με όλη τη σημασία της λέξης-κατασκευάσθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο Sutton παραθέτει μία έκθεση του Averell Harriman στο State Department, από τον Ιούνιο του 1944, στο οποίο εξηγεί:
  Ο Stalin εκφράζει δεόντως την εκτίμηση του νια την βοήθεια που του χορηγήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την Σοβιετική βιομηχανία, πριν και κατά τη διάρκεια του πολέμου.
  Λέει ότι περίπου τα δύο τρίτα όλων των μεγάλων βιομηχανικών επιχειρήσεων στη Σοβιετική Ένωση κατασκευάσθηκαν με τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών, ή μέσω της τεχνικής αρωγής τους». …Στο μεταξύ όμως η Αμερική ξοδεύει 75 δισεκατομμύρια δολάρια στην άμυνα για να προστατευθεί από έναν εχθρό, τον οποίο υποστηρίζουν οι Εσωτεριστές κεφαλαιοκράτες…
  Αλλά ούτε στους παγκόσμιους πολέμους εξέλειπε ο “Σλαβικός συρφετός” (!) ούτε ο
  Χριστιανισμός έπαθε τίποτα διωκόμενος, αλλά μάλλον ισχυροποιήθηκε, δοξάσθηκε με νέες στρατιές μαρτύρων, και καθαρίστηκε από τα παρασιτικά προσκολλημένα σ’ αυτόν πρόσωπα.
  Έδειξαν όμως οι αποκρυφιστές (Ιλλουμινάτι, Μασόνοι κλπ) τον κακό τους εαυτό,
  προσπαθώντας να πετύχουν το ακατόρθωτο, να νικήσουν την Εκκλησία του Χριστού.
  Η «τροφή των κανονιών» είναι χαρακτηριστική Μασονική φράση, που δείχνει την
  ανόητη υπεροψία, που είναι έντονη ακόμη και μεταξύ των τάξεων του Μασονισμού, όπως μας λέει, σε video, Μασόνος 90ού βαθμού!
  Ο Εωσφόρος γνωρίζει από τις προφητείες της Εκκλησίας ότι θα γίνει 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος, και γνωρίζει βέβαια ότι θα γίνει αναλαμπή της Ορθοδοξίας μετά από αυτόν, αλλά στους δικούς του αφήνει μόνο ψεύτικη αισιοδοξία, διότι είναι δύσκολο να τους πει ότι θα γίνουν κι αυτοί «τροφή στα κανόνια»!
  15-28/7/2009, Αγίων Κηρύκου και Ιουλίττης
  Λεόντιος Μοναχός Διονυσιάτης
  http://klassikoperiptosi.blogspot.com/

  Ευχαριστούμε τον φίλο Γιώργο που μας έστειλε αυτή την αποκαλυπτική πληροφορία.
  Οι «ILLUMINATI» είναι ένα απο τα σκληρότερα πλοκάμια της «Νέας Εποχής».Ποτέ δεν έκρυψαν τη σχέση τους με τον αποκρυφισμό και τον σατανισμό.Ειδικά τα τελευταία χρόνια τα επιτελεία της νεο-ταξικής προπαγάνδας μαζί με όλες τις άλλες αιρέσεις,καταστροφικές λατρείες, οικολογικόμορφα «κινήματα» ,αποκρυφιστικές οργανώσεις, σαϊεντολογικές θρησκείες και πλήθος άλλων συνθετικών του ιστού της αποστασίας,»πλασσάρουν»με δραματοποιημένο και εξωραϊσμένο τρόπο πότε την …κοσμοθεωρία των «ILLUMINATI» ,πότε τις σατανιστικές κακοδοξίες της «KABBALAH».

  Για όσους έχουν ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά ,το «παιχνίδι» που παίζεται έχει διπλό σκοπό:
  Αφ΄ενός να τρομάξει τον κόσμο με τη δήθεν κοσμική ισχύ και εξουσία που έχουν οι σατανιστές ,αφ΄ετέρου να εντυπωσιάσει με τεχνάσματα ,κυρίως τους νέους ώστε να γίνουν πειθήνια όργανα του «ισχυρού» της γής ο οποίος φυσικά δεν ειναι άλλος απο τον διάβολο.
  Όλη αυτή η δαιμονοφιλολογία και η τηλεοπτική πλύση εγκεφάλου προκαλεί ενός είδους εξοικείωση θα λέγαμε με οτιδήποτε φρικτό και απεχθές ώστε ο «χλιαρός» στην πίστη να αποδεχτεί και να υποδεχτεί ανευ όρων και αντίστασης όλα τα δόγματα και τις μεθοδεύσεις της αντίχριστης παναίρεσης.
  Μας γράφει λοιπόν ο φίλος Γιώργος :
  Προκειται για ενα παιχνιδι με καρτες του 1995 οπου μιλαει για την επιθεση στους διδυμους πυργους,στο πενταγωνο,τις επιδημιες την μειωση του πληθυσμου κ.τ.λ

  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ
  ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΟΤΟΚΟΛΛΑ ΤΗΣ ΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟ – ΠΑΤΕΡ ΠΑΙΣΙΟ , ΔΕΣ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΒΓΑΛΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΟΥ.

  ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΩ

 2. Kαλησπέρα φίλε μου. Δεν τα εγραψα εγώ. Είναι αναδιμοσιευση απο το Μεταφυσικό όπως λεει στο τέλος. Αν θές την δική μου άποψη. Οι Ιλουμινάτοι δεν υπάρχουν και αν υπήρξαν ποτέ, έχουν πια αφομειωθεί ή εξαφανιστέι στο ρου της ιστορίας. Πιο πολύ το αναδιμοσίευσα γιατί ήταν μια ‘άλλη ‘ φωνή στο διαδύχτιο για να έχουμε μια συζητηση. Σε ευχαριστώ για το άρθρο που δημοσιευσες.

 3. Καλημέρα. Πάντως επειδή βλέπω ότι ασχολείσαι με αυτά και είναι πράγματα που ενδιαφέρουν και πρέπει ο κόσμος να μάθει σου προτείνω εσένα και τους αναγνώστες της σελίδας σου να διαβάσεις ένα βιβλίο του Αρχιμανδρίτη Χριστοφόρου Τσιάκκα ο οποίος ασχολείται πολύ με θέματα θρησκειών και αιρέσεων. Έχει κάνει μια επιτομή πάνω στα θέματα των διαφόρων αιρέσεων, Είναι ένα Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό και λέγεται
  ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΠΑΡΑΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ – ΠΑΡΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ,
  Εχεί τρομερό ενδιαφέρον διότι αναλύει την κάθε αίρεση – θρησκεία αναλυτικά σε βάθος. Κάνε τον κόπο να το ρίξεις μια ματιά. Ζούμε σε δύσκολα χρόνια και ο κόσμος πρέπει να μάθει τι γίνεται και να αρχίσει να στρέφεται προς τον Θεό γιατί είναι η μόνη ελπίδα μας. Νομίζω ότι και ο πιο άπιστος βλέπει τον πόλεμο που πραγματοποιείται ενάντια στην Ορθοδοξία και την εκκλησία. Αυτή η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ που όλοι πρεσβεύουν έχει καταστρέψει κάθε ηθικό στοιχείο στην ζωή μας.

  Ευχαριστώ πολύ

 4. Καλημέρα και σε σένα, σε ευχαριστώ πολύ.Ξέρεις μήπως τις εκδόσεις; Θα ψάξω να το βρω. Επίσης αν ασχολήσε και έχεις χρόνο μπορέις να μου στέλνεις άρθρα που έχεις για να τα δημοσιέυω εδώ.
  Σε ευχαριστώ.

 5. …..περί όντως θεολογίας : ορθόδοξα ορθόδοξης και μη ανορθόδοξα ορθόδοξης, ούτε δε και ορθόδοξα ανορθόδοξης…..στο http://www.siopi.gr….!
  Ευ λογείτε και ευ πράττετε…., ήτοι, αντιμασονικώς….!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Heritage Imaging Manchester

Heritage Imaging at The John Rylands Library

Shaolingreece

Ομάδα μελέτης ιστορικών πολεμικών τεχνών

Αντέχουμε...

για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα μας!

ΑΒΕΡΩΦ

Διαδικτυακό Θωρηκτό

ΘΡΑΚΗ

Μυθολογικά, Ἀρχαιολογικά, Ἱστορικὰ & Λαογραφικὰ γιὰ τὴν Θράκη.

A Reader's Guide to Orthodox Icons

Feeble words about powerful images

The History of Byzantium

A podcast telling the story of the Roman Empire from 476 AD to 1453

Χείλων

Βιβλιοθήκη Κλασσικών & Φυσικών Επιστημών

Hans Talhoffer

A Historical Martial Arts blog by Jens P. Kleinau

Photografia

A slice of life.

Forgotten Films

A look at the movies forgotten by time

mediaevalmusings

1,000 years of history in blog-sized bites.

Delving into History ® _ periklis deligiannis

Ιστορικές Αναδιφήσεις® _ Περικλής Δεληγιάννης

Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών

Εκπαίδευση στη χρήση αρχαίας, μεσαιωνικής και αναγεννησιακής σπαθασκίας, καθώς και εκπαίδευση στο μοντέρνο άθλημα της ξιφασκίας.

Omofagia's Blog

Θέματα που αφορούν την χορτοφαγική ωμοφαγία και την υγιεινή διατροφή Φλώρα Παπαδοπούλου

Provatotuskotus's Blog

Just another WordPress.com weblog

Αρέσει σε %d bloggers: