Όμως θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί υπάρχει τόσο λυσσαλέο μίσος σε μία ιδιαίτερα λαοφιλή Βασιλική Οικογένεια που συνέβαλλε με τον δικό της τρόπο, τις γνωριμίες της, τις νουθεσίες της κλπ στην ανάπτυξη και επέκταση της Πατρίδος μας. Και βέβαια οι ρίζες αυτού του μίσους είναι και η απ΄ ευθείας καταγωγή του Γεωργίου Α΄ από τον αυτοκρατορικό οίκο των Παλαιολόγων. (Ας σημειωθεί πως οι Παλαιολόγοι ήταν Έλληνες της Μικράς Ασίας.) Αυτό δεν είναι αποκύημα της φαντασίας, ούτε εξελληνισμός των Βασιλέων των Ελλήνων. Έχει αποδειχθεί ιστορικά και επιστημονικά. (Αν ενδιαφέρεστε πατήστε τους παρακάτω συνδέσμους: Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΩΝ. ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ ΜΑΣ, Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΓΕΝΕΑ).
Ο Στρατηλάτης Κωνσταντίνος ΙΒ΄ είχε το θάρρος της-επιστημονικά τεκμηριωμένης- διεκδίκησης της καταγωγής του. Τον τελευταίο αιώνα
Οικογένεια Κωνσταντίνου Παλαιολόγου
Ο τελευταίος αυτοκράτωρ της Κωνσταντινούπολης Κωνσταντίνος Παλαιολόγος ΙΑ΄ νυμφεύθηκε το 1428 την Μαγδαληνή Τόκκου από την ηγεμονική οικογένεια της Δυτικής Πελοποννήσου λαβούσα το όνομα Θεοδώρα. Το 1429, έναν χρόνο μετά, η Θεοδώρα πέθανε.
Το 1441 νυμφεύεται εκ νέου την ευγενή Αικατερίνα Καττιλουσία από την ηγεμονική οικογένεια της Λέσβου θυγατέρα του πρίγκηπα Δωρινού (ο Βαρθολομαίος Κουτλουμουσιανός υποστηρίζει πως λεγόταν Σοφία αλλά αυτό από πουθενά δεν διασταυρώνεται).
Λίγα χρόνια πριν παντρευτεί την Αικατερίνα, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος έζησε έναν παράφορο έρωτα με Ελληνίδα ευγενή χωρίς να διευκρινίζεται αν έλαβε την έγγαμη μορφή ενώ κατά κάποια πηγή της εποχής ο καρπός της τελευταίας παράφορης (και συζυγικής;) σχέσης του ήταν ένας επιζών άρρεν διάδοχος! αρραβωνιάστηκε την κόρη του τελευταίου «πρωθυπουργού» της Πόλης Λουκά Νοταρά, την Άννα Παλαιολογίνα-Νοταρά με την οποία απέκτησε τον έναν και μοναδικό του γιο Ιωάννη Παλαιολόγο(-Χριστιανό) γεννημένο το 1439 ή 1440 (κατά την Άλωση ήταν 14 ετών). Η Αικατερίνα Καττιλουσία, σύμφωνα με τον Κων/νο Παπαρρηγόπουλο, πέθανε το 1442.
Ο Βαρθολομαίος Κουτλουμουσιανός υποστηρίζει πως η Σοφία αυτοκτόνησε μετά την φυγή του γιου της (αρχές Ιουνίου 1453) ώστε να μην καταλήξει στο χαρέμι του πορθητή. Ωστόσο, η Άννα Νοταρά διασταυρώνεται από πολλές και διάφορες πηγές. Ο επίσκοπος της Σιένας Αινείας Σίλβιος Πικκολόμινι, ο μετέπειτα πάπας Πίος Β‘, έγραψε σ’ ένα υπόμνημα του πως «ο Κωνσταντίνος είχε γιο, ο οποίος μετά την Άλωση διασώθηκε στο Πέραν«.

Συμπέρασμα
Ο Ιωάννης Χριστιανός-Παλαιολόγος υπήρχε. Παλαιοί ιστοριοδίφες και ερευνητές κατέληξαν σ΄ αυτό το συμπέρασμα (π.χ. Dungen, Βερναδάκης, Ζωιόπουλος, Βαρθολομαίος κλπ). Υπήρξαν πολύπλευροι και εκτενείς μελετητές. Ο Βαρθολομαίος έκανε την σημαντική αυτή ανακάλυψη το 1834, 30 χρόνια νωρίτερα από την ανάρρηση του Γεωργίου Α΄ στον θρόνο. Αυτά τα τεχνηέντως πως «ο Χριστιανός είχε παιδί τον Ιωάννη, «ο Φρειδερίκος ήταν το αγαπημένο παιδί της Δωροθέας» κλπ) ανακαλύφθηκαν, όλως περιέργως τον προηγούμενο αιώνα χωρίς την στοιχειώδη μελέτη. Αποκρύφτηκε η πραγματική εικόνα του Ιωάννη Χριστιανού που ήταν Ελληνικής καταγωγής πατρός τε και μητρός και έγινε Δανικής καταγωγής (πρωτοτόκος γιος του Χριστιανού Α΄ και της Δωροθέας). Η πλεκτάνη στήθηκε εξαιρετικά χωρίς ατέλειες, καλοστημένη μέχρι την τελευταία της λεπτομέρεια.

Τα βασικά ερωτήματα όμως είναι δύο:
* Ο Χριστιανός Α΄ είχε γιο ή εγγονό τον Φρειδερίκο Α΄;
* Ο Ιωάννης παντρεύτηκε την Μαρία ή την Χριστίνα;
* Γιατί δεν μας απαντούν οι κύριοι της συμβατικής ιστορίας για το ότι η γενιά της Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας (καθώς και η δανική και η νορβηγική) ονομάζεται «γενιά των Χριστιανών«; (Είναι εξάλλου γνωστός ο πόλεμος που κάνουν στην Ελλάδα). Κληροδοτούν το επίθετο οι βασιλικές γενιές και όχι το όνομα εκάστου Βασιλέως.
Γιατί ο Χριστιανός Α΄ έδωσε το στέμμα στον Ιωάννη Χριστιανό-Παλαιολόγο αφού είχε αρσενικό παιδί: τον Φρειδερίκο Α΄;
Η ιστορία όμως, με τις παρεμβάσεις άλλων…, έγραψε τον Ιωάννη ως Δανό. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες πατήστε το αδελφικό blog: «Η Βασιλεία στην Νεώτερη Ελλάδα«.
«Όπως πληροφόρησε τον Κανάρη ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας Χάλ, όταν ο πατέρας του ρώτησε τον Γεώργιο αν επιθυμούσε να βασιλεύσει στην Ελλάδα, εκείνος αποκρίθηκε: «Και πολύ μάλιστα. θα ήθελα να βρεθώ κοντά στους Έλληνες το συντομότερο. Και αν τυχόν εσείς με εμποδίζατε, θα περίμενα να ενηλικιωθώ και θα πήγαινα μόνος μου, για να φωνάξω σε όλους: “Με καλέσατε να έλθω και είμαι εδώ. Ο Θεός σας είναι και δικός μου και η πατρίδα σας πατρίδα μου!» .
Γεώργιος Α΄-Κωνσταντίνος ΙΒ΄-Παύλος Α΄-Κωνσταντίνος ΙΓ΄.
Filed under: ΙΣΤΟΡΙΑ |
Σχολιάστε