Γιατί η NASA συγκαλεί επιστήμονες και… θεολόγους;


Γιατί η NASA συγκαλεί επιστήμονες και… θεολόγους;
Οι κινήσεις που κάνει η NASA είναι προσεκτικές και προληπτικές.

Λαμβάνοντας υπόψη μας τον τρόπο που αποκρύπτει και αποσιωπεί πράγματα, γεγονότα και ευρήματα, θα λάγαμε ότι είναι ύποπτες, αν όχι εντελώς ύπουλες και υποχθόνιες. Γιατί; Πολύ απλά γιατί ποτέ δεν δίνει μία ξεκάθαρη απάντηση (NASA = Never A Straight Answer).
Πριν ένα χρόνο περίπου (Σεπτέμβριος 2014), η NASA και η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου (Library of Congress) συνεργάστηκαν για να φέρουν σε επαφή επιστήμονες, θεολόγους, φιλόσοφους και ιστορικούς από όλο τον κόσμο για ένα διήμερο συμπόσιο προκειμένου να συζητήσουν πώς να προετοιμάσουν τον κόσμο για μία εξωγήινη επαφή, είτε αυτή θα είναι με μικροοργανισμούς ή με νοήμονα όντα.

Σύμφωνα με τον αστρονόμο, διοργανωτή του συμποσίου και πρώην επικεφαλή της NASA, Steven J. Dick:
«Ψάχνουμε όλα τα σενάρια για την εύρεση ζωής. Αν βρεθούν μικρόβια, αυτό είναι ένα πράγμα. Αν βρεθεί ευφυΐα, αυτό είναι ένα άλλο. Και αν επικοινωνούν, είναι κάτι διαφορετικό. Και ανάλογα με το τι λένε, είναι μία πρόκληση! Η ιδέα δεν είναι να περιμένουμε μέχρι να γίνει μια ανακάλυψη, αλλά να προσπαθήσουμε να προετοιμάσουμε το κοινό για το τι θα μπορούσε να συμβεί και τις συνέπειες όταν γίνει μια τέτοια ανακάλυψη. Νομίζω ότι ο λόγος που η NASA, σε γενικές γραμμές, στηρίζει αυτό το εγχείρημα έχει να κάνει με όλη την πρόσφατη δραστηριότητα στην ανακάλυψη των εξωπλανητών και τις εξελίξεις στην αστροβιολογία . Οι άνθρωποι απλά λαμβάνουν υπόψη τους και μελετούν την πιθανότητα να βρούμε κάτι – ίσως μικρόβια και ίσως αργότερα νοημοσύνη. Η κινητήρια δύναμη πίσω από αυτό είναι η επιστημονική άποψη ότι τώρα που έχουμε την ευκαιρία οπότε φαίνεται πολύ πιο πιθανό να βρούμε ζωή σε κάποιο σημείο στο μέλλον».
Ένας από τους παρόντες θεολόγους ήταν και ο αδελφός Guy Consolmagno, πρόεδρος του Ιδρύματος Παρατηρητηρίου του Βατικανού (Vatican Observatory Foundation), ο οποίο ανάμεσα σε άλλα δήλωσε:
«Πιστεύω (ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή), αλλά δεν έχω αποδείξεις. Θα ήμουν πραγματικά ενθουσιασμένος (αν βρίσκαμε) και έτσι θα γινόταν η κατανόησή μου για τη θρησκεία μου βαθύτερη και πλουσιότερη με τρόπους που δεν μπορώ ακόμα να προβλέψω. Γι” αυτό θα ήταν τόσο συναρπαστικό!»
Ο ίδιος προτρέπει το κοινό να μην εκπλαγεί όταν αποκαλυφθεί εξωγήινη ζωή, επειδή αναπόφευκτα θα συμβεί. Μάλιστα, είπε ότι θα ήταν ευτυχής να τους βαφτίσει…
Το Βατικανό είναι πολύ ανοιχτό στην ιδέα της ευφυούς εξωγήινης ζωής και συχνά εκφράζει αυτές τις απόψεις. Ενώ δεν πρέπει να παραβλέπουμε αναφορές -ή έστω φήμες- για παρελθοντικές επαφές προηγούμενου Πάπα με εξωγήινους, ή άλλες σχετικές πληροφορίες.
Το συμπόσιο, λοιπόν, όπως επίσημα ανακοινώθηκε, σκοπό είχε να συγκεντρώσει απόψεις και ιδέες για το πως θα προετοιμάσουν τον κόσμο σε περίπτωση που εντοπίσουν εξωγήινη ζωή σε άλλους πλανήτες. Εμφανίζονται σίγουροι ότι αυτό θα συμβεί πολύ γρήγορα κι έτσι ο χρόνος που απομένει φαίνεται να μοιάζει σχετικά μικρός.
Είναι γνωστό, όμως, ότι σε περίπτωση επίσημης ανακοίνωσης ύπαρξης νοήμονων εξωγήινων, θα καταρρεύσουν τα πάντα και πρώτα απ’όλα οι θρησκείες. Οι κυβερνήσεις και οι εκκλησίες δεν πρέπει να χάσουν το έλεγχο των ποιμνίων τους. Πρέπει και οι δύο εξουσιαστικοί θεσμοί να εξακολουθούν να έχουν πιστούς και κέρδη από αυτούς. Προφανώς πρέπει να έχουν την ανθρωπότητα με το μέρος της και όποτε χρειαστεί να μπορούν να την στρέψουν εναντίον αυτών που μας προετοιμάζουν.
Ή μήπως προετοιμάζουν την ανθρωπότητα για μια εικονική εισβολή εξωγήινων (μέσω τεχνολογίας όπως το blue beam project) ώστε όταν θα το εφαρμόσωουν, να μας εγκλωβίσουν σε ένα νέο τρόμο προκειμένουν να επιβάλουν ευκολότερα και άμεσα την Παγκόσμια Διακυβέρνηση, για την (και καλά…) σωτηρία του πλανήτη από τους κακούς εξωγήινους…
Δεν έχουν λένε αποδείξεις ευφυούς εξωγήινης ζωής
Φαίνεται, όμως, ότι δεν λαμβάνουν υπόψη τους χιλιάδες αρχαίες αναφορές, παραδόσεις και κείμενα που μιλούν για κάποιο άλλο είδος νοήμονων όντων που επισκέφθηκαν την Γη.Ούτε και λογαριάζουν χιλιάδες σύγχρονες μαρτυρίες, γεγονότα και συμβάντα ή ευρήματα μη γήινης προέλευσης και κατασκευής. Ούτε παίρνουν επίσημες θέσεις για βάσεις και πτήσεις UFO σε συγκεκριμένες περιοχές όπως στο Dulce ή αλλού, ούτε απαντούν γιατί μυστικές γήινες πτήσεις παρακολουθούν την περιοχή. Εκατοντάδες μάρτυρες μιλούν γι” αυτά.Υπάρχει εκπληκτικός αριθμός καταγραφών -οι περισσότερες είναι γνήσιες και αυθεντικές. Όλα όμως αποκρύπτονται ή χλευάζονται.
Περιμένουν, ίσως, να έρθει ο επιβάτης του αστρόπλοιου και να τους συστηθεί: «Καλημέρα σας, είμαι εξωγήινος».

Εκτός, αν θέλουν να μας προετοιμάσουν και να μας συστήσουν ένα συγκεκριμένο είδος νοήμονων όντων, το οποίο εμείς πρέπει να αποδεχτούμε απλά και μόνο επειδή το εγκρίνουν οι επίσημοι φορείς που ελέγχουν ή που θέλουν τελικά να ελέγχουν τον πλανήτη και την ανθρωπότητα.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Heritage Imaging Manchester

Heritage Imaging at The John Rylands Library

Shaolingreece

Ομάδα μελέτης ιστορικών πολεμικών τεχνών

Αντέχουμε...

για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα μας!

ΑΒΕΡΩΦ

Διαδικτυακό Θωρηκτό

ΘΡΑΚΗ

Μυθολογικά, Ἀρχαιολογικά, Ἱστορικὰ & Λαογραφικὰ γιὰ τὴν Θράκη.

A Reader's Guide to Orthodox Icons

Feeble words about powerful images

The History of Byzantium

A podcast telling the story of the Roman Empire from 476 AD to 1453

Χείλων

Ιστολόγιο Κλασσικών & Φυσικών Επιστημών

Hans Talhoffer

A Historical Martial Arts blog by Jens P. Kleinau

Photografia

A slice of life.

Forgotten Films

A look at the movies forgotten by time

mediaevalmusings

1,000 years of history in blog-sized bites.

Delving into History ® _ Periklis Deligiannis

Περικλής Δεληγιάννης - Ιστορικές Αναδιφήσεις®

Chelsea Pierce

museology and the arts

Cultural Life

Life, culture, travel, books, movies, linguistics...

Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών

Εκπαίδευση στη χρήση αρχαίας, μεσαιωνικής και αναγεννησιακής σπαθασκίας, καθώς και εκπαίδευση στο μοντέρνο άθλημα της ξιφασκίας.

Αρέσει σε %d bloggers: