Όταν ο Μητρ. Χίου βοηθούσε τους πρόσφυγες οι σημερινοί σταυρωτές του κρύβονταν στις τρύπες τους


ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΜΕΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥ ΜΙΝΤΙΑΚΟΥ ΣΥΡΦΕΤΟΥ

Βολεύει αφάνταστα τον μιντιακό συρφετό να τοποθετεί την Εκκλησία στο εκτελεστικό απόσπασμα.. Οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Χίου αποτελούν ακόμη ένα παράδειγμα της απόλυτης παρακμής του δημοσιογραφικού επαγγέλματος. Απόλυτη παραποίηση και τα επακόλουθα τα είδαμε. Μόνο που ξέχασαν οι όψιμοι σταυρωτήδες του Μητροπολίτη Χίου πως το σπουδαίο έργο της Μητρόπολης για τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες που η θάλασσα έχει ξεβράσει εδώ και πολλούς μήνες στο νησί είναι αποδεικνύεται εύκολα.

Το τραγικό είναι πως σε αυτόν τον τόπο πρέπει να αποδεικνύει κανείς μονίμως πως δεν είναι ελέφαντας!

Η δράση λοιπόν της Μητρόπολης Χίου είναι πολύ σημαντική. Εδώ και μήνες εξελίσσεται μια ανθρωπιστική παρέμβαση με τη βοήθεια και της «Αποστολής» στους μετανάστες – πρόσφυγες στη Χίο. Τον περασμένο Ιούνιο μάλιστα ο ίδιος ο Μητροπολίτης Μάρκος παρενέβη και με τη βοήθεια του ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ αποκαταστάθηκαν οι υδραυλικές εγκαταστάσεις του Κέντρου Ταυτοποίησης και Κράτησης Μεταναστών, ενώ ο ίδιος διένειμε εκατοντάδες πακέτα προσωπικής υγιεινής και παιδικές τσάντες με γραφική ύλη.

Αυτά όμως δεν συμφέρουν την λυσσασμένη αντι-εκκλησιαστική δημοσιογραφία...

Διαβάστε το τότε δελτίο τύπου της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ και δείτε τις φωτογραφίες για του λόγου το αληθές:

«Σε ανθρωπιστική παρέμβαση που συμβάλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των πολύ σημαντικών προβλημάτων με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι χιλιάδες μετανάστες που συνωστίζονται καθημερινά στην Χίο, προχώρησε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την αμέριστη και συνεχή οικονομική στήριξη του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού International Orthodox Christian Charities – IOCC.
Σε στενή συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών και τις τοπικές αρχές, κλιμάκιο της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα, σε επιτόπια επίσκεψή του, κατέγραψε τις πλέον επείγουσες ανάγκες που αντιμετωπίζει το νησί σχετικά με τη φύλαξη-στέγαση των μεταναστών όπως επίσης, και τις συνθήκες διαμονής των ίδιων των μεταναστών λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την αδυναμία των Αρχών – λόγω κρίσης – να ανταποκριθούν και την αναγκαιότητα τήρησης των συνθηκών υγιεινής και καθαριότητας στους χώρους φιλοξενίας των μεταναστών.
Σ’ αυτό το πλαίσιο η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» , προχώρησε στην:

• Πλήρη αποκατάσταση των υδραυλικών εγκαταστάσεων και αντικατάσταση ειδών υγιεινής στους οικίσκους του παλιού Κέντρου Ταυτοποίησης και Κράτησης Μεταναστών – Μερσινίδι Χίου.
• Παροχή και εγκατάσταση 5 κινητών ντουζιέρων στο νέο Κέντρο Ταυτοποίησης και Κράτησης Μεταναστών – Μερσινίδι Χίου
• Διανομή 1.700 πακέτων προσωπικής υγιεινής διαφορετικά για άνδρες, γυναίκες και μωρά
• Διανομή 200 παιδικών τσαντών με γραφική ύλη και είδη ζωγραφικής

Με την συγκεκριμένη προσφορά ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών συμβάλει ουσιαστικά στην ανακούφιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα νησιά του Αιγαίου από το μαζικό κύμα εισροής μεταναστών-προσφύγων, αλλά και σ’ αυτά που βιώνουν οι ίδιοι οι μετανάστες. Κυρίως όμως η συγκεκριμένη βοήθεια συμβάλει στην αξιοπρεπή διαμονή και το σεβασμό των ανθρώπων που οι συνθήκες ανάγκασαν να εγκαταλείψουν τις χώρες τους.

Σήμερα παραδόθηκαν από τον Μητροπολίτη Χίου ,Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκο και τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα ολοκληρωμένα τα έργα αποκατάστασης στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, που είναι υπεύθυνη για τη λειτουργία των Κέντρων στο Μερσινίδι, καθώς επίσης και τα πακέτα προσωπικής υγιεινής και καθαριότητας αλλά και οι παιδικές τσάντες στο Λιμεναρχείο Χίου προς διανομή στους μετανάστες. Έντονο ήταν το ενδιαφέρον τόσο του Μητροπολίτου κ. Μάρκου όσο και του κ. Δήμτσα γα τους ανήλικους μετανάστες που έχουν χαθεί στην Ελλάδα και τους αναζητούν οι γονείς τους.

Ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και την «Αποστολή» και αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση οι μετανάστες σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων ανθρώπων που βρίσκουν καταφύγιο στην Χίο αναζητώντας έτσι μια δίοδο για ένα καλύτερο αύριο. Περισσότερο από ποτέ η Εκκλησία μας αναγνωρίζοντας αυτές τις δυσκολίες, με την συγκεκριμένη προσφορά της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» επιχειρεί να καλύψει ένα μικρό αλλά σημαντικό μέρος αυτών των αναγκών προσφέροντας χαμόγελα σε εκατοντάδες ανθρώπινες ψυχές. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε». Τέλος, επεσήμανε την διακονία της Εκκλησίας στους μετανάστες όπως προκύπτει από τη Ορθόδοξη Θεολογία.

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας ευχαρίστησε το Διεθνή Ανθρωπιστικό Οργανισμό International Orthodox Christian Charities – IOCC και πρόσθεσε: « Το μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις και στο επίκεντρο του προβλήματος είναι τα νησιά του Αιγαίου. Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», κατέγραψε τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά χιλιάδες μετανάστες, που κάτω από άθλιες συνθήκες φτάνουν στην Χίο και σήμερα προχώρησε σ’ αυτή την προσφορά που επιχειρεί να καλυτερεύσει την καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων. Όλοι μαζί ας ενώσουμε, επιτέλους, τις προσπάθειές μας και ας ξαναδείξουμε την ανθρωπιά μας. Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» θα συνεχίσει να προσφέρει σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως χρώματος, θρησκείας και φυλής γιατί αυτή η προσπάθεια έχει ευθύνη, συνέπεια και προπαντός αγάπη και κατανόηση».»

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Heritage Imaging Manchester

Heritage Imaging at The John Rylands Library

Shaolingreece

Ομάδα μελέτης ιστορικών πολεμικών τεχνών

Αντέχουμε...

για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα μας!

ΑΒΕΡΩΦ

Διαδικτυακό Θωρηκτό

ΘΡΑΚΗ

Μυθολογικά, Ἀρχαιολογικά, Ἱστορικὰ & Λαογραφικὰ γιὰ τὴν Θράκη.

A Reader's Guide to Orthodox Icons

Feeble words about powerful images

The History of Byzantium

A podcast telling the story of the Roman Empire from 476 AD to 1453

Χείλων

Ιστολόγιο Κλασσικών & Φυσικών Επιστημών

Hans Talhoffer

A Historical Martial Arts blog by Jens P. Kleinau

Photografia

A slice of life.

Forgotten Films

A look at the movies forgotten by time

mediaevalmusings

1,000 years of history in blog-sized bites.

Delving into History ® _ Periklis Deligiannis

Περικλής Δεληγιάννης - Ιστορικές Αναδιφήσεις®

Chelsea Pierce

museology and the arts

Cultural Life

Life, culture, travel, books, movies, linguistics...

Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών

Εκπαίδευση στη χρήση αρχαίας, μεσαιωνικής και αναγεννησιακής σπαθασκίας, καθώς και εκπαίδευση στο μοντέρνο άθλημα της ξιφασκίας.

Αρέσει σε %d bloggers: