ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΙΕΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ


Μεγάλος πρωταγωνιστής στην 1η ενότητα του εθνικού μας Πρωταθλήματος ξιφασκίας Ανδρών/Γυναικών αναδείχτηκε ο Πανελλήνιος. Στους αγώνες που έγιναν, το Σαβ/κο στο ΟΑΚΑ, για το ξίφος μονομαχίας, ο σύλλογος των ολυμπιονικών ήταν παρών σε όλους τους τελικούς και κατέκτησε τρεις (από τις τέσσερις) πρωτιές, με συνολικό απολογισμό πέντε μετάλλια (!)

Στους ΑΝΔΡΕΣ πρωταθλητής Ελλάδος αναδείχτηκε ο (στρατευμένος) Γιώργος Αμπάλωφ/ΠΓΣ, ο οποίος επικράτησε στον τελικό του (κάτοχου του τίτλου) Νίκου Πέρδικα/ΠΓΣ 14-10 (3οι Απόστολος Διαφωνίδης/ΟΞΙΦ και Βασίλης Φλώρος/ΕΓΣ). Ο Πανελλήνιος (με τους Γεωργιάδη, Πέρδικα, Αμπάλωφ, Παπαδημητρίου) κυριάρχησε και στα ομαδικά (σε 18 ομάδες), με αντίπαλο στον τελικό τον Ο.ΞΙ. Φλώρινας (45-32), ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων.

Στις ΓΥΝΑΙΚΕΣ έγινε η μεγάλη έκπληξη, καθώς η Δέσποινα Πέρδικα/ΠΓΣ κέρδισε τον τίτλο για 1η φορά (όπως ακριβώς είχε πετύχει πέρυσι ο αδελφός της), με αντίπαλο στον τελικό την (κάτοχο του τίτλου τα δύο τελευταία χρόνια) Γιάννα Χρήστου/Αθ. Λέσχη 15-13 (3εςΕλίνα Αμπάλωφ/ΠΓΣ και Κυπριανή Νικολάου/ΑΣ Πειραιά). Εδώ, στα ομαδικά (σε 10 ομάδες) πρώτευσε η Αθην. Λέσχη (Θεοφίλου, Χρήστου, Πασχαλίδου, Καπλάνη) που νίκησε δύσκολα τον Πανελλήνιο 45-43 και 3ος ήταν ο ΟΞΙΦ.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών/Γυναικών θα ολοκληρωθεί το 2ήμερο 19-20/4 με τους αγώνες της 2ης ενότητας, που αφορούν στο ξίφος ασκήσεως και τη σπάθη.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.

Heritage Imaging Manchester

Heritage Imaging at The John Rylands Library

Shaolingreece

Ομάδα μελέτης ιστορικών πολεμικών τεχνών

Αντέχουμε...

για την Ορθοδοξία και την Ελλάδα μας!

ΑΒΕΡΩΦ

Διαδικτυακό Θωρηκτό

ΘΡΑΚΗ

Μυθολογικά, Ἀρχαιολογικά, Ἱστορικὰ & Λαογραφικὰ γιὰ τὴν Θράκη.

A Reader's Guide to Orthodox Icons

Feeble words about powerful images

The History of Byzantium

A podcast telling the story of the Roman Empire from 476 AD to 1453

Χείλων

Βιβλιοθήκη Κλασσικών & Φυσικών Επιστημών

Hans Talhoffer

A Historical Martial Arts blog by Jens P. Kleinau

Photografia

A slice of life.

Forgotten Films

A look at the movies forgotten by time

mediaevalmusings

1,000 years of history in blog-sized bites.

Delving into History ® _ periklis deligiannis

Ιστορικές Αναδιφήσεις® _ Περικλής Δεληγιάννης

Cultural Life

Life, culture, travel, books, movies, linguistics...

Ακαδημία Ιστορικών Ευρωπαϊκών Πολεμικών Τεχνών

Εκπαίδευση στη χρήση αρχαίας, μεσαιωνικής και αναγεννησιακής σπαθασκίας, καθώς και εκπαίδευση στο μοντέρνο άθλημα της ξιφασκίας.

Φλώρα Παπαδοπούλου

Θέματα που αφορούν την Χορτοφαγική Ωμοφαγία, την αυτογνωσία και την ευζωία.